• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je obilježio meč Banjalučana i Rusa u Turskoj? Pa, zvezdaši!

Autor mondo.ba

Bivši golgeter Crvene zvezde Đorđe Despotović sa dva pogotka se postarao za preokret Orenburga u meču sa Borcem, ali je takođe nekadašnji as crveno-bijelih Srđan Vujaklija u dresu Banjalučana pogodio za remi na pripremnom duelu u Beleku.

 Đorđe Despotović, Srđan Vujaklija, zvezdaši Belek Izvor: MNPRESS/arhiva

Dvojica zvezdaša obilježila su pripremnu utakmicu Borca iz Banjaluke i ruskog Orenburga (2:2).

Despotović je postigao dva gola za Ruse, a Vujaklija se jednom upisao u strijelce ali za Banjalučane.

Možda će vas zanimati

"Dao sam dva gola, pokazali smo kvalitet, kao i Borac. Moram da priznam da nisam pratio prvenstvo Bosne i Hercegovine, ali vidim da su u vrhu tabele. U pitanju je dobra ekipa i mogu se nadati osvajanju titule", rekao je igrač ruskog Orenburga i potencijalni reprezentativac Srbije.

Despotović je u Zvezdi proveo sezonu 2014/15, dok je Vujaklija 2017. godine nosio dres beogradskog kluba.

Za izjednačenje crveno-plavih iz Banjaluke postarao se Srđan Vujaklija, koji je poznat po proslavljanju pogodaka "sviranjem violine".

"Tek smo na polovini priprema, dobro je. Samo da nastavimo s kvalitetnim radom, mislim da će doći i dobri rezultati. Što se tiče samog meča, prvo poluvrijeme smo počeli dobro, poslije smo pali, ali smo se brzo vratili. Na kraju smo mogli i da pobijedimo. Nadam se da će pobjeda doći već na narednoj utakmici", rekao je Vujaklija.

Đorđe Despotović je nakon Crvene zvezde igrao za četiri tima u Kazahstanu, prije nego što će stići u Orenburg. Član ovog kluba je od ljeta 2018. godine, a sjajne igre u Rusiji su ga približile srpskoj reprezentaciji.

Srđan Vujaklija ima nešto drugačiju karijeru, pošto je i nakon Zvezde igrao u Srbiji. Doduše, i on je kratko bio u Kazahstanu, zatim u Kini, pa na kraju u novosadskom Proleteru i banjalučkom Borcu.

Ekipa Borca se nalazi na trećem mjestu Premijer lige BiH, sa samo jednim bodom manje od lidera Sarajeva i istim brojem sakupljenih bodova kao Željezničar. Šampionske ambicije su prisutne, nakon nekoliko godina odsustva iz vrha.

Orenburg je na početku sezone bio jedan od glavnih kandidata za ispadanje, ali je u prvom dijelu sezone sakupio dovoljno bodova da ostane iznad crte. Sa šest postignutih golova Despotović dijeli 8. mjesto na listi strijelaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC