• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće crtanje kontura: Jovičić ponovo u stroju, Sanogo neće skoro

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli subotnjim duelom protiv Ludogoreca ulaze u završnu fazu priprema za drugi deo sezone.

 Crvena-zvezda-Ludogorec-Dejan-Stankovic-Branko-Jovicic-sastav Izvor: MONDO/J. Terzić

/Od novinara MONDA iz Turske/

Počinju završni radovi Dejana Stankovića na formiranju kostura ekipe koja će u drugom delu sezone imati zadatak da odbrani titulu prvaka Srbije i osvoji nacionalni Kup.

I sam je najavio da će od utakmice sa Ludogorecom (subota 15.00, prenos na TV Arena Sport) prestati da menja kompletnu postavu za drugo poluvreme, već će oni koji počnu susret igrati bar 60 minuta.

Možda će vas zanimati

Duel sa starim znancem biće prilika da pretpostavimo koji igrači će imati vodeću ulogu, a trenutno je teško prognozirati, jer za neke od pozicija u timu konkuriše i više od dvojice. 


Čini se da je u ovom trenutku bezbrižan samo golman i kapiten Milan Borjan, a sigurno je i da će novajlija Seku Sanogo pričetaki na debi, jer zbog povrede mišića mora da pauzira desetak dana, pa je malo verovatno da ćemo ga gledati 15. februara na Banovom brdu protiv Čukaričkog.

Čak je i pitanje hoće li iskusni vezista iz Obale Slonovače biti dovoljno spreman da istrči na teren "Marakane" 2. marta u "večitom derbiju" sa Partizanom, pošto je iza njega i višemesečna pauza dok je bio član arabijskog Al Itihada.

Pre će biti da će tokom proleća lagano ulaziti u ritam i tempirati formu za letnje izazove u evropskim kvalifikacijama.

I pored toga, konkurencija za mesto defanzivnog veziste - ili dvojice, u zavisnosti od toga za koju će se formaciju Stanković opredeliti - je velika.

Španac Kanjas je otpisan ali se vratio oporavljeni Branko Jovičić, vidno željan igre, a tu su još Miloš Vulić, Njegoš Petrović i Dušan Jovančić.

ZVEZDA - LUDOGOREC: 1-1-2

Crvena zvezda i Ludogorec dosad su odigrali dve prijateljske i dve takmičarske utakmice. U prvom susretu, novembra 2015, bugarski klub je pobedio 3:1 u proveri na svom terenu. Istim rezultatom, ali u korist crveno-belih, bilo je prošle zime u Antaliji, dok je u međuvremenu u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2016. prvo bilo 2:2 u Razgradu, a onda i 4:2 za Ludogorec posle produžetaka u Beogradu.

Protiv Vardara (0:0) je vezni red igrao u postavci sa četvoricom u ravni. Prvo poluvreme to su bili Garsija, Petrović, Vulić i Simić, a drugo Vukanović (Krstović), Jovančić, Nikolić, Gavrić.

Utisak između dve utakmice je da bi u subotu minute trebalo da upiše i Jovančić, verovatno kao zamena za Vulića ili Petrovića u poslednjih pola sata, možda i kraće.

Velika je konkurencija i za ostale pozicije u timu, a pošto crveno-beli već u nedelju imaju novu proveru, protiv Celja (15.30, prenos na TV Arena Sport), moguće je da Stanković kombinuje sastave za ove dve utakmice kako bi pojedini igrači imali veću minutažu igrajući jednu celu, nego da ih uvodili ili izvodi protiv Ludogoreca.

Videćemo uskoro za šta se opredelio novi Zvezdin trener.

Prijateljska utakmica sa bugarskim šampionom igra se skoro pa tačno godinu dana od prošle, koja je bila 2. februara takođe u Antaliji, na terenu hotela Regnum. Crveno-beli su tada pružili sjajnu partiju i, pod komandom Vladana Milojevića, slavili 3:1.

Kao i sutra, bila je to četvrta provera tokom zimskih priprema, a nema sumnje da će ova utakmica zbog svega toga biti i prva u kojoj će navijači praviti poređenje "Dekijeve" i "Milojeve" Zvezde.

Tako nešto je neminovno kada jedan trener zameni drugog, posebno ako je njegov prethodnik imao rezultate kao Vladan Milojević sa crveno-belima. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC