• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion Njemačke se vratio na vrh, Holand je čudo od napadača!

Autor mondo.ba

Minhenski Bajern je ponovo lider u Bundesligi, ali da li će tu ostati nakon 20. kola, zavisi od ishoda duela u Lajpcigu. Norvežanin Erling Holand ponovo dvostruki strijelac za Borusiju Dortmund.

 Majnc - Bajern 1:3, Dortmund - Union Berlin 5:0, Bundesliga, 20. kolo Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Sedmostruki uzastopni prvak Njemačke, minhenski Bajern je rutinski prošao kroz Majnc!

Izabranici Hansija Flika upisali su šestu uzastopnu, a ukupno 13. pobjedu kojom su se vratili na lidersku poziciju u Bundesligi sa dva boda više u odnosu na RB Lajpcig, koji kasnije u subotu dočekuje Borusiju Menhengladbah.

MAJNC - BAJERN 1:3 (1:3)

Sav posao oko osvajanja tri boda na "Opel Areni", minhenski tim je završio u prvih pola sata kada je golman Robin Centner tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Možda će vas zanimati

Najprije je u osmom minutu Robert Levandovski glavom "načeo" Majnc poslije centaršuta Benžamana Pavara, potom je šest minuta kasnije Tomas Miler udvostručio prednost rutinski riješivši povratnu loptu Leona Gorecke.

Apsolutnu dominaciju Bavaraca trećim golom u 26. minutu krunisao je Tijago Alkantara poslije solo akcije po lijevoj strani - 3:0.

Interesantno, Levandovski, koji je najbolji golgeter Bundeslige sa 22 postignuta pogotka, Miler i Tijago su na svakoj utakmici pogađali mrežu otkako su se Bavarci vratili sa zimske pauze.

Međutim, Majnc je smanjio prije samog odlaska na odmor poslije centaršuta iz kornera nakon kojeg su u skoku Gorecka i Džeri Sent Džast zajedno savladali Manuela Nojera, a gol je pripisan Holanđaninu - 1:3.

Početkom nastavka, izabranici Ahim Bajerlorcera su dobrano pritisnuli favorizovanog rivala, ali ipak nisu uspjeli da postignu još jedan pogodak kako bi ušli u neizvjesnu završnicu.

Izvor: Lars Baron/Bongarts

Borusija iz Dortmuda takođe je bez većih problema slavila u 20. kolu, a kuriozitet vezan za ubjedljiv trijumf nad Union Berlinom (4:0) je da je strijelac prvog pogotka Džejdon Sančo postao prvi fudbaler u istoriji Bundeslige koji je postigao 25 golova prije svog 20. rođendana!

Osim sjajnog Sanča, strijelca u 13. minutu, susret je obilježio mladi Norvežanin Erling Holand, koji je pet minuta kasnije i na trećem uzastopnom susretu pogodio za "milionere".

Za šestu "recku" u trećem meču za Borusiju, Holand može najviše da zahvali Julijanu Brantu, koji mu je servirao loptu na drugu stativu, pa je norveškom napadaču preostalo da je ubaci u mrežu - 2:0.

Holand je bio zaslužan i za treći pogodak Borusije nakon što je u 68. minutu izborio penal, koji je sigurno realizovao Marko Rojs, da bi samo dva minuta kasnije Aleks Vitsel potvrdio 11. pobjedu u sezoni i "minus" od samo dva boda za trenutnim liderom. S tim da i Dortmund čeka rezultat susreta u Lajpcigu...

"Petardu" je na "Vestfalenu" kompletirao Norvežanin Holand u 76. minutu svojim drugim, a ukupno sedmim pogotkom. I ovoga puta, asistirao mu je Brant. Kada prevedemo u minute, Norvežanin je postigao SEDAM golova za 135 minuta provedenih na terenu!

Bio je ovo 11. poraz gostiju iz prestonice za koje je svih 90 minuta odigrao srpski internacionalac Neven Subotić.

Bundesliga, 20. kolo

Augsburg - Verder 2:1 (0:1)
/Niderlehner 67, Vargas 82 - Jedvaj 23 autogol/

Borusija Dortmund - Union Berlin 5:0 (2:0)
/Sančo 13, Holand 18, 76, Rojs 68, Vitsel 70/

Fortuna Dizeldorf - Ajntraht Frankfurt 1:1 (0:0)
/Ajhan 78 - Čendler 90+4/

Hofenhajm - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:1)
/Kramarić 23, Skov 65 - Dijabi 11/

Majnc - Bajern 1:3 (1:3)
/Levandovski 8, Miler 14, Alkantara 26/

RB Lajpcig - Borusija Menhengladbah (18.30)

nedjelja

Keln - Frajburg
Paderborn - Volfsburg

Igrano u petak

Herta - Šalke 0:0 

TABELA: Bajern 42, RB Lajpcig (-1) 40, Borusija Dortmund 39, Borusija Menhengladbah (-1) 38, Bajer Leverkuzen 34, Šalke 34, Hofenhajm 33, Frajburg (-1) 29, Augsburg 26, Ajntraht 25, Volfsburg (-1) 24, Union Berlin 23, Herta 23, Keln (-1) 20, Majnc 18, Verder 17, Fortuna 16, Paderborn (-1) 15.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC