• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujić protiv Nastasića: Podjela plijena u Berlinu i debi Pjonteka

Autor mondo.ba

Duel srpskih reprezentativaca u Berlinu, Marka Grujića (23) iz Herte i defanzivca Šalkea Matije Nastasića (26) okončan je remijem na otvaranju 20. kola Bundeslige.

 Herta - Šalke 0:0, Bundesliga, 20. kolo Izvor: Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images/Guliver

Ove sezone, Herta igra mnogo bolje u gostima, nego na Olimpijskom stadionu u Berlinu, što pokazuju samu tri pobjede u 10 utakmica uz dva remija i čak pet poraza.

Uključujući i večerašnji na otvaranju 20. kola, koji je bio ukupno peti ove sezone...

Možda će vas zanimati

HERTA - ŠALKE 0:0

Skoro svih 90 minuta se igralo uglavnom na sredini terena, bila je to prava rovovska bitka, koja je rezultirala samo jednom opasnom situacijom u prvom poluvremenu i to ispred golmana Herte Runea Jarštajna.

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade prvog dijela kad je Veston Mekkeni oštro šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je još zakačila nekog u odbrani domaćina, ali je na visini zadatka bio norveški čuvar mreže.

Jarštajn je spasio Hertu i u 59. minutu poslije greške Belgijanca Dedrika Bojate, koji je u namjeri da vrati loptu svom golmanu ustvari omogućio stoprocentnu šansu Benitu Ramanu. Međutim, traljav šut belgijskog napadača bio je lak plijen za Jarštajna.

Šalke, za koji je svih 90 minuta dobro odigrao Matija Nastasić, imao je zrelije šanse i u nastavku meča, ali ono što je publika u Berlinu iščekivala je debi novog napadača Herte Kšištofa Pjonteka, koji je dan ranije stigao iz Milana za sumu od 27 miliona evra.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Poljak je susret sa klubom iz Gelzenkirhena počeo na klupi za rezervne igrače, a priliku da debituje u novom timu pružio mu je trener Jirgen Klinsman u nastavku utakmice. Preciznije u 63. minutu kada je izvršio dvostruku izmjenu i pored Marijuša Volfa izveo iz igre i Marka Grujića. a u vatru gurnuo Arnea Majera.

Ipak, taj Klinsmanov potez nije dobio promjene na terenu, pa su "kraljevsko-plavi" u samom finišu preko Mihaela Gregoriča imali novu stopostotnu šansu, ali je njegov udarac glavom završio tik pored stative domaćeg gola.

Sedmim "egalom" sezone, tim iz Gelzenkirhena je ostao na šestom mjestu na tabeli Bundeslige i sada je za korak dalje od ambicija vezanih za plasman u Ligu šampiona.

BUNDESLIGA - 20. KOLO

Herta - Šalke 0:0

Subota (15.30)

Augzburg - Verder Bremen
Borusija Dortmund - Union Berlin
Fortuna Dizeldorf - Ajntraht Frankfurt
Hofenhajm - Bajer Leverkuzen
Majnc - Bajern
RB Lajpcig - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedjelja

Keln - Frajburg (15.30)
Paderborn - Volfsburg (18.00)

TABELA: RB Lajpcig 40, Bajern 39, Borusija M. 38, Borusija D. 36, Bajer 34, Šalke (+1) 34, Hofenhajm 30, Frajburg 29, Ajntraht 24, Volfsburg 24, Union Berlin 23, Augzburg 23, Herta (+1) 23, Keln 20, Majnc 18, Verder 17, Paderborn 15, Fortuna 15.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC