• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđe Despotović: Nadam se pozivu među "orlove", ne bih o Terziću!

Autor Dragan Šutvić

Tokom priprema Fudbalskog kluba Borac u Antaliji razgovarali smo sa srpskim napadačem, sadašnjim članom Orenburga

 Đorđe Despotović intervju Antalija Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

/Od izvještača Monda iz Antalije Dragana Šutvića/

U ljeto 2018. godine srpski napadač Đorđe Despotović je iz redova kazahstanskog Tobola prešao u tabor ruskog Orenburga, za koji trenutno nastupa i sa kojim ima ugovor do isteka tekuće takmičarske sezone.

U svojoj prvoj sezoni po dolasku u Rusiju, ''Despot'' je sa novim klubom zauzeo sedmo mjesto, uz tri boda manje od Arsenala iz Tule, kojem je pripala posljednje karta za evropsku scenu.

Ove sezone, ekipu koja svoje mečeve igra na stadionu ''Gazovik'' očekuje potpuno drugačija borba – ona za očuvanje premijerligaškog statusa. 

Izabranici Konstantina Emeljanova trenutno su na 14. poziciji u konkurenciji 16 timova i da se sezona završava sada, igrali bi u doigravanju za opstanak.

Možda će vas zanimati

Despotović, sa kojim su banjalučki novinari razgovarali u Antaliji, odlučio je da u teškim trenucima ostane uz Orenburg, iako je dobio ponude da promijeni sredinu i fudbalski put nastavi negdje drugo.

''Imao sam dvije-tri ponude iz Rusije i Kine, međutim odlučio sam da ostanem u Orenburgu do kraja sezone. Želim da pomognem klubu da izbori opstanak u ligi, pa ćemo vidjeti na ljeto ako se šta 'otvori''', rekao je Lozničanin, koji će 4. marta proslaviti 28. rođendan.

Ako nastavi da pruža partije u dresu ruskog premijerligaša poput one što je bila protiv ''crveno-plavih'', ko zna – možda se u reprezentaciji Srbije nađe mjesta i za Đorđa Despotovića, prije svega za baraž Lige nacija za plasman na EURO 2020 protiv Norveške u martu.

''Ja se nadam da ću nastaviti golgeterski niz. Nadam se pozivu za taj duel i našem kasnijem plasmanu na prvenstvo Evrope'', nada se Despotović, koji je ranije u prošlosti mogao da zaigra i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

''Bio sam blizu igranja za BiH u trenucima kad je selektor bio Mehmed Baždarević. Poslao je ljude da me gledaju u Astani kad smo igrali na evropskoj sceni i tad je bilo govora da ću biti pozvan, ali se nakon toga svašta nešto izdešavalo, bio sam povrijeđen i udaljio se od fudbala... U tim momentima sam bio daleko od selekcije Srbije za koju sam uvijek želio da nastupam, ali ne bih tada imao ništa protiv da zaigram za 'zmajeve' jer je moja majka iz Bosne i Hercegovine.''

Tokom karijere Despotović je nastupao za četiri kluba u Kazahstanu: Žetisu i Kairat na pozajmici iz beogradske Crvene zvezde, Tobol i Astanu.

U posljednjem od navedenih klubova bilo je još nekoliko fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije. Prije svega, bivši član Borca, a sadašnji adut bečkog Rapida Srđan Grahovac.

''Sa Srđanom sam bio cimer, a ostao sam u dobrim odnosima i sa ostalim ex-Yu fudbalerima Nenadom Erićem, Marinom Aničićem, bio je tu i Nemanja Maksimović. Ne čujemo se svakodnevno, ali kada je neka utakmica, porazgovaramo.''

Nije na kraju razgovora sa banjalučkim novinarima u Antaliji želio da priča o generalnom sekretaru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću, o kojem je krajem godine govorio u intervjuu za ruski ''Sports''.

''Ja svoje mišljenje imam, ali bih ga ovog puta zadržao za sebe'', istakao je Despotović, koji je tokom karijere još nastupao za Sopot, subotički Spartak i Lokeren.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC