• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Scene koje ne želimo: Navijači Šalkea vrijeđali tamnoputog igrača Herte

Autor mondo.ba

"Nema tu tolerancije. Ne razumijem idiote koji to rade. Uradićemo sve što je u našoj moći da se izgrednici pronađu i adekvatno kazne", izjavio je sportski direktor Šalkea Johen Šnajder.

 Rasizam na meču DFB Kupa Njemačke Navijači šalkea vrijeđali tamnoputog fudbalera Herte Torunarigu Izvor: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos/Bongarts

Njemački fudbalski savez (DFB) istražuje incident koji se dogodio tokom jučerašnjeg meča nacionalnog kupa, u kojem su navijači Šalkea u Gelzenkirhenu vrijeđali tamnoputog fudbalera Herte Džordana Torunarigu.

Disciplinska komisija Saveza tražila je od mladog reprezentativca Njemačke da da izjavu, nakon što se tokom susreta, u kojem je domaćin poslije produžetaka slavio 3:2, sa tribina "Veltins Arene" čulo pogrdno skandiranje.

Možda će vas zanimati

Sportski direktor Šalkea Johen Šnajder javno se izvinio mladom fudbaleru Herte.

"Nema tu tolerancije. Ne razumijem idiote koji to rade. Uradićemo sve što je u našoj moći da se izgrednici pronađu i adekvatno kazne", izjavio je Šnajder poslije meča.

Igrači iz Berlina i njihov trener Jirgen Klinsman žalili su se odmah nakon meča da je publika na rasnoj osnovi vrijeđala 22-godišnjeg Torunarigu.

"Vrijeđali su momka. Rekli smo sudiji da mora da ga zaštiti", rekao je Klinsman, dok je defanzivac Herte Niklas Štark potvrdio da su se sa tribina čuli "majmunski krici".

"Džordan je emocionalan igrač, a da se meni desilo nešto slično, vjerovatno bi isto reagovao. Mi, kao tim, odnosno klub, u stvari kompletna Bundesliga, treba da stanemo iza njega", naglasio je Štark.

Vidno uzrujani Torunariga zaradio je drugi žuti karton u produžecima, nakon što bacio flašu s vodom isfrustriran potezom domaćeg fudbalera Omara Maskarela.

Izvor: Guliver/Getty images/Lars Baron

Crveni karton dobio je i trener Šalkea David Vagner, koji je pokušao da smiri strasti odgurnuvši Torunarigu.

"Nisam čuo te uzvike sa tribina, ali u ime Šalkea želio bih da se izvinim. To jednostavno nije u redu", istakao je kormilar tima iz Gelzenkirhena, inače nekadašnji trener Hadersfilda.

"U Engleskoj, kada se nešto takvo desi, izgrednici budu izbačeni sa stadiona", dodao je.

Napadač Šalkea Benito Raman, koji je postigao pobjedonosni gol u produžecima, rekao je kako je Torunarigu vidio da plače na terenu i da je želio da napusti meč.

"Rekao sam mu: 'Ne smiješ dopustiti da pobijede, moraš nastaviti da igraš’."

Torunariga je rođen u Njemačkoj, u Kemnicu, gdje je karijeru završio njegov otac Ojokojo, bivši nigerijski reprezentativac, kasnije trener Herte.

Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Njemačke, a od 2016. godine član je seniorskog tima Herte.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC