• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezime Zvezdinih priprema: Nema spuštanja kofera!

Autor Jovan Terzić

"Ne valja na pripremama odigrati sve utakmice dobro, jer onda mogu da se provuku neki propusti", konstatovao je Dejan Stanković i dodao da se nije iskristalisala prva postava crveno-belih za drugi deo sezone.

 Rezime Zvezdinih priprema: Dejan Stanković Nema spuštanja kofera! Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

/Od novinara MONDA iz Beleka/ 

Utakmice su prošle, još popodnevni trening i fudbaleri Crvene zvezde u petak ujutru vraćaju se u Beograd.

Tokom dve nedelje priprema u turskom Beleku, crveno-beli su savladali Arku 3:2, Ludogorec 1:0 i Dunajsku Stredu 4:0, a odigrali 0:0 sa Vardarom i 1:1 sa Celjem. 

Možda će vas zanimati

O utiscima iz tih duela, kao i sa svakodnevnih treninga, Dejan Stanković je govorio pred novinarima koji izveštavaju sa priprema srpskog šampiona. 

"Teško smo i jako radili, malo sam ih 'nagazio'. Zahvalio bih se igračima na pristupu i odnosu od početka priprema. Bili su fenomenalni. Pohvalio bih i celokupni stručni štab. Dao bih pozitivnu ocenu, jer su svi od prvog do poslednjeg dana bili na vrlo visokom nivou i pokazali profesionalizam", rekao je novi Zvezdin trener u uvodu svog izlaganja.

"Generalna proba" bio je duel sa slovačkom Dunajskom Stredom (DAC), koja ubedljivo savladana. Odličan utisak ostavili su crveno-beli u tom duelu, ali je Stanković svestan i da protiv Vardara i Celja nije sve bilo kao što je zamislio.

"Ne treba poletati, a ni pasti tokom priprema. Ne valja odigrati sve utkmice dobro, jer onda mogu da se provuku neki propusti. Tome pripreme i služe, da se uoče i isprave greške. Dan pred Celje smo imali najteži trening na ovim pripremama...", naveo je i dodao:

"Svi igrači su dobili prostora da se pokažu, igrali utakmice po 45 minuta, što nije slučaj kod nekih trenera. Ja sam pokušao svima da dam maksimum i mislim da sam to uradio. Polako se sužava levak kada moraš da počneš da uigravaš ekipu". 

I pored toga što je rekao, Stanković je demantovao da već zna startnu postavu za duel sa Čukaričkim 15. februara na Banovom brdu.

"Ne može se reći da se iskristalisala postava, jer svi moraju da budu spremni. Nema opuštanja i spuštanja kofera, uvek ima neko na klupi ko jedva čeka da zaigra. Što se tiče odnosa sa igračima nemam problema, rekao sam im da svi gubimo i svi dobijamo. Nema razlike ko je na terenu".

O Partizanu

"Nisam ih pratio, uz dužno poštovanje. Imamo mnogo posla, doći će vreme i da analiziramo i Partizan".

Naglasio je novi trener da će insistirati da njegova ekipa mnogo trči i igra visok presing na rivale.

"Odradili smo takve pripreme da bi svi bili u funkciji naše igre. Danas u fudbalu moraš da nadtrčiš protivnika i da imaš loptu što više u svom posedu, a da bi je imao moraš da mu je uzmeš visoko. Ne verujem da neka ekipa može da igra svih 90 minuta u visokom presingu, ali je bitno da pošalje poruku kako želi da igra. Mi smo naterali Ludogorec da skoro 80 odsto utakmice moraju da izbijaju loptu. Zadovoljan sam zbog toga, igrači su to odlično radili".

Nije želeo da priča pojedinačno, ali je rekao da su neki igrači "namestili glavu" i vraćaju se u ritam.

"Znaju oni koji su", konstatovao je. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC