• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nećete valjda PONOVO da prokockate SVE?

Autor mondo.rs

Svake godine se navijači i ljubitelji romantike na fudbalski način nadaju, ali...

 Lids serija loših rezultata u Čempionšipu Izvor: Marc Atkins/Getty Images Europe, Getty Images/Marc Atkins

Nije lako obezbijediti plasman u Premijer ligu, najjača druga liga na svijetu traje veoma dugo i postoji mnogo teških rivala protiv kojih treba da se izborite. Lidsu to uopšte ne uspjeva.

Od kako je došao Marselo Bijelsa, nadamo se da bi on mogao da im promijeni mentalitet. Treba im malo, baš malo, da bi obezbijedili plasman u Premijer ligu. Prethodne sezone nisu uspjeli, a izgleda da su riješili da i sada maksimalno ''zakuvaju'' situaciju.

Možda će vas zanimati

Kako drugačije opisati aktuelni niz loših rezultata koji je pogodio Bjelsinu ekipu? Ovakav niz je katastrofalan i gledajući samo 2020. godinu, oni su jedan od najslabijih timova u ligi.

Vratiće se još malo unazad, na početak decembra prethodne godine. Od 10. decembra, kada su na svom terenu savladali Hal, fudbaleri Lidsa kao da su izgubili talenat. Imaju odigranih deset mečeva, samo dvije pobjede, tri remija i čak pet poraza!

Usput su ispali i iz FA kupa, ali je to ovde najmanji problem. Samo devet osvojenih bodova iz posljednjih deset mečeva je nedopustiv rezultat za tim koji se bori za ulazak u Premijer ligu. Njihova sreća je što su kiksirali i drugi, pa još uvijek postoje šanse da spasu sezonu.

Danas su poraženi na gostovanju Notingemu, još jednom slavnom timu koji je blizu mjesta koje vodi u elitu. Prethodno kolo im je donijelo šokantan poraz od slabašnog Vigana, a u rundi prije te su upisali pobjedu nad Milvolom.

Na prva tri meča u ovoj godini, osvojen je samo jedan bod. Bilo je to prvog dana 2020. godine kada su odigrali 1:1 protiv Vest Bromvič Albiona, prvoplasiranog tima na tabeli i ekipe koja bi nakon ovog kola mogla da im bježi četiri boda.

Očajnu formu sa čak četiri poraza na posljednjih pet mečeva moraju prekinuti na neki način. Ukoliko tim Marsela Bijelse planira da se naredne sezone nađe u eliti, možda je baš sad pravo vrijeme da se probude.

Loša forma u koju su zapali je primakla druge timove njihovoj poziciji na tabeli. Sada trećeplasirani Fulam ima isti broj bodova, Notingem samo bod manje, Brentford je dva koraka iza, a Bristol siti, koji se nalazi na mjestu koje ne vodi u plej-of je na pet bodova zaostatka.

Priliku za nekakvu promjenu, ako ne u igri, a onda barem u rezultatu, fudbaleri Lidsa imaće već za tri dana. Gostovaće Brentfordu, direktnom rivalu u borbi za visok plasman. Ni meč nakon tog, protiv Bristol sitija, neće biti nimalo lak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC