• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEDAM golova i "samoubistvo" Borusije u Leverkuzenu!

Autor mondo.ba

Tinejdžer iz Borusije "ukrao“ pogodak svom saigraču i potpuno poremetio "milionere", što je iskoristio Bajer i sa dva gola u razmaku od minuta stigao do velikog preokreta i pobjede 4:3.

 Bundesliga 21 kolo Bajer - Borusija 4-3 Izvor: MARTIN MEISSNER/AP

Kakav meč u Leverkuzenu!

SEDAM golova vidjeli smo u derbiju 21. kola Bundeslige u kojem je Kevin Foland briljirao u dresu Bajera iz Leverkuzena, a jedan potez Lusijana Favra koštao milionere“ četvrtog poraza u sezoni.

Možda će vas zanimati

 Bajer Leverkuzen dva puta je gubio, da bi u razmaku od samo minut, od 81. do 82. stigao do potpunog preokreta i golovima Donovana Bejlija i Larsa Bendera stigao do nevjerovatne pobjede 4:3.

Trenutak koji je odlučio ovu utakmicu je možda izmjena koju je izvršio Favr, kada je početkom nastavka umjesto Julijana Brandta ubacio sedamnaestogodišnjeg Đovanija Rejnu.

Američki tinejdžer trebao je da bude "džoker“, ali umjesto toga "ukrao“ je pogodak svom sunarodniku Džejdonu Sanču kod rezultata 2:2 i potpuno poremetio igru Borusije Dortmund.

Sančo je trebao da bude junak "milionera“ nakon asistencije Humelsu za prvi gol, a onda i pogotka u 53. minutu kojom je Borusija stigla do 3:2.

Taj rezultat stajao je na semaforu svega šezdesetak sekundi, a onda je poništen zbog nečega što se desilo par sekundi prije nego što je lopta završila u mreži Lukaša Hradeckog.

Dok je Sančo vukao loptu sa sredine igrališta, sedamnaestogodišnji Đovani Rejna koji je ušao sam par minuta ranije povukao je za ruku i srušio jednog igrača Bajera, što je vidio sudija Markus Šmit, ali je pustio da se igra dalje.

Ipak, odmah poslije pogotka reagovali su iz VAR sobe i natjerali ga da još jednom pogleda ovu situaciju, nakon čega mu nije preostalo ništa drugo nego da poništi gol i dosudi prekršaj za Bajer.

Izvor: MARTIN MEISSNER/AP

Iako je desetak minuta kasnije Borusija Dortmund stigla do vođstva 3:2 golom Gerera nakon akcije Sanča, Holanda i Hakimija ekipa Borusije izgubila je "momentum“ i bila je daleko od igre potrebne za trijumf.

To su iskoristili fudbaleri Bajera i u razmaku od samo šezdesetak sekundi, na prelazu između 81. i 82. minuta stigli do potpunog preokreta.

Prvo je Bejli pogodio poslije loše ofsajd zamke i loše intervencije odbrane Borusije, a dok su navijači na tribinama slavili izjadnačujući pogodak stigao je još jedan.

Bejli je stigao jednu "ničiju“ loptu i vratio do Sinkgravena, a njegov centaršut Lars Bender je poslao glavom u mrežu za pobjedu – 4:3!

Poslije ovog preokreta zaboraviće se odlično prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli četiri gola, preokret Borusije i povratak Leverkuzena.

Prvih 45 minuta zaokružio je Kevin Foland pogocima na početku i kraju, a u međuvremenu je Borusija izjednačila preko Humelsa i preokrenula fantastičnim golom Emrea Džana na njegovom debiju u dresu Borusije.

Ipak, sve to brzo će se zaboraviti, a pamtiće se čudesna pobjeda Bajera.

Borusija je nakon ovog poraza ostala na trećem mjestu sa 39 bodova, koliko ima i Borusija Menhengladbah, ali i utakmicu manje.

Leverkuzen je ovim trijumfom preskočio Šalke i sada je peti sa 37 bodova.

BAJER – BORUSIJA DORTMUND 4:3 (2:2)
/Foland 20, 43, Bejli 81, Bender 82 – Humels 22, Džan 33, Gerero 65/

Sve rezultate i izvještaje ostalih utakmica 21 kola pročitajte OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC