• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski strijelci ne blistaju u "ligama petice": Samo dvojica po PET golova!

Autor mondo.rs

Nedostaju golovi Luke Jovića koji je predvodio srpske napadače prošle sezone.

 Učinak srpskih fudbalera Lige petice Izvor: MN PRESS

Ako pogledate liste najboljih strijelaca u "ligama petice" (Engleska, Njemačka, Francuska, Španija i Italija) - u vrhu nećete primjetiti nijednu srpsku zastavu pored imena fudbalera.

Srpski fudbaleri nisu pretjerano efikasni ove sezone, za razliku od prethodne kada je Aleksandar Mitrović u ovo vrijeme prošle godine imao solidan učinak u Premijer ligi (9 golova), a još bolji Luka Jović u Bundesu (14 pogodaka)...

Možda će vas zanimati

 Za sada je rekord - pet golova!

Drže ga kapiten reprezentacije Srbije i levi bek Rome - Aleksandar Kolarov, odnosno 11 godina mlađi krilni napadač Marseja - Nemanja Radonjić.

Njih dvojica su jedini srpski fudbaleri koji su u "ligama petice" postigli pet golova ove sezone, a vrijedi dodati da je Radonjić većinu postigao ulazeći s klupe. Iza njih sa četiri pogotka slijede Filip Kostić (Frankfurt), Filip Đuričić (Sasuolo) i konačno stižemo do napadača - Dušan Vlahović (Fiorentina).

Po tri gola dali su Sergej Milinković-Savić (Lacio), Marko Grujić (Herta) i Nikola Milenković (Fiorentina), dok su na dva još samo Luka Jović (Real Madrid) i Luka Milivojević (Kristal palas).

Ako "proširimo" učinak srpskih fudbalera na sve prve lige Evrope širom svijeta, kao i njihov učinak u nacionalnim kupovima i međunarodnim takmičenjima, onda su podaci nešto svjetliji pošto u prvi plan "iskače" Dušan Tadić iz Ajaksa sa 12 golova i 21 asistencijom.

Izvor: Guliver/ Catherine Ivill/Getty Images

NAJBOLJI STRIJELCI LIGE PETICE

Ćiro Imobile (Lacio) 25, Robert Levandovski (Bajern) 22, Timo Verner (Lajpcig) 20, Kristijano Ronaldo (Juventus) 20, Džejmi Vardi (Lester) 17, Romelu Lukaku (Inter) 17, Visam Ben Jeder (Monako) 16, Serhio Aguero (Siti) 16...

On nije najbolji srpski strijelac, gol više (13) dao je Andrija Majdevac koji igra za maltežanski Balzan, dok su sa Tadićem izjednačeni Ubiparip (Tuzla siti), Stojanović (Čukarički) i Sikimić (Tabor Sezana).

Dvocifren broj golova ove sezone dali su još i Filip Kostić (11), koji ima i 12 asistencija, Nenad Lukić (TSC, 11), Nikola Petković (Javor, 11), Stefan Mihajlović (Radnički, 11), Samir Nurković (Kajzer Čifs, 11) i Andrija Pavlović (APOEL, 10).

Bez obzira na to što igra u drugoj ligi Engleske, ne bi se smio zanemariti ni učinak Aleksandra Mitrovića koji je jedan od retkih u izvanrednoj formi i ima 20 golova za Fulam ove sezone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC