• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Marka Grujića: 327 minuta za 4 godine, a poskupio 5 puta!

Autor mondo.rs

U jeku kampanje #Mbappe2020, Liverpul je procijenio Srbina na oko 30 miliona evra.

 Marko-Grujic-vredi-30-miliona-Liverpul-se-sprema-za-transfer-decenije-Kilijan-Mbape Izvor: Victor Fraile/Getty Images AsiaPac

Prošlo je tačno 806 dana od kada je Marko Grujić odigrao posljednju, 14. utakmicu za Liverpul.

Poslije sedam minuta u pobjedi nad Arsenalom na "Enfildu" od 4:0 i osam minuta u porazu od Totenhema na "Vembliju" od 4:1, menadžer tada petoplasiranih "redsa" Jirgen Klop uveo je mladog srpskog vezistu na teren pet minuta prije kraja utakmice u Brajtonu pri rezultatu 1:5.

Već u januaru, Grujić je proslijeđen na šestomjesečnu pozajmicu u Kardif, gdje se fino naigrao fudbala, a onda je na Mersisajdu procijenjeno da je privremena selidba u Berlin najbolja opcija za dalji razvoj momka dovedenog kao 19-godišnjaka sa kapitenskom trakom Crvene zvezde za rekordnih sedam miliona evra.

Možda će vas zanimati

Ispostavilo se da vižljasti vezista nije ostao sezonu, već dvije na pozajmici u Herti, u čijem dresu je do danas postigao osam golova uz tri asistencije na 44 utakmica i naveo tadašnjeg trenera Pala Dardaija da ga proglasi "najboljim vezistom sa kojim je sarađivao u karijeri".

U pauzi između dvije pozajmice koje je klub sa "Olimpijaštadiona" plaćao milion, odnosno dva miliona evra, Grujić je promijenio menadžera, produžio ugovor sa Liverpulom na još dvije sezone, do juna 2023, učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, bio sklonjen iz mlade i seniorske reprezentacije Srbije pod nerazjašnjenim okolnostima i…

...dvije godine, dva meseca i 14 dana od posljednje utakmice u dresu aktuelnog šampiona Evrope ponovo postao tema na Mersisajdu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


Ostrvski mediji naveli su Grujića kao jednog od igrača na kom Liverpul namjerava da zaradi narednog juna u pripremi budžeta za "taj" transfer, koji će promijeniti sve i uveliko nepobjedivu Klopovu postavu učiniti još opasnijom.

Navodno, radi se o kampanji #Mbappe2020, nezvaničnom agitovanju javnosti, veterana kluba i navijača (OK, i novog sponzora "Nike") za dolazak Kilijana Mbapea iz Pari sen Žermena - kluba koji sa zebnjom čeka presudu u slučaju koji UEFA već dugo vodi protiv "svetaca" zbog osnovanih sumnji o nelegalnom poslovanju i "finansijskom dopingu".

I izbačeni iz Evrope, poput kolega iz Mančester sitija, skupocijene zvijezde Pari sen Žermena neće biti jeftine na tržištu igrača, pa Liverpul kao finansijski najzdraviji engleski klub u posljednje tri godine svakako mora da razmišlja o alternativnim izvorima prihoda.

Na Grujićevoj prodaji, procijenjeno je, moglo bi da se zaradi oko 30 miliona evra. To je pet puta više od sume za koju je 191 centimetara visoki Beograđanin stigao na "Enfild", iako je u naredne četiri godine proveo samo 327 minuta na terenu u crvenom dresu.

Tog 6. januara 2016. godine, Grujić je postao najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Crvene zvezde, koja je potom milion od sedam miliona evra zarade vratila Liverpulu za njegovu pozajmicu do kraja sezone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC