• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dao gol za pobedu, pa napustio teren zbog rasizma

Autor mondo.rs

Meč se nakon skandala nastavio kao da se ništa i nije desilo...

 Dao gol za pobedu, pa napustio teren zbog rasizma Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/OCTAVIO PASSOS, Octavio Passos/Getty Images Europe

Neverovatne scene iz Portugala! Utakmica Vitorije Gimaraeš i Porta ostaće upamćena po neverovatnoj situaciji iz drugog poluvremena, kada je fudbdaler gostujućeg tima napustio igru kao reakcija na rasističke povike.

Musa Marega nije želeo da trpi uvrede zbog boje kože i sam je rešio da napusti utakmicu koju je svojim pogotkom i "rešio".

Možda će vas zanimati

Porto je na gostovanju Gimaraešu poveo preko autogola Daglasa Žezusa, a Da Silva je izjednačio na 1:1. U 60. minutu je Marega postigao gol za 2:1, rezultat kojim je Porto na kraju i slavio.

Ipak, situacija iz 70. minuta je ono o čemu će se dugo pričati. Navijači Gimaraeša su počeli da vređaju Maregu na rasnoj osnovi, igrača koji je nekada nastupao za njihov klub!

Marega nije želeo da to trpi i odlučio je da napusti igru. Umesto da ga i njegovi saigrači i protivnički fudblaleri podrže u borbi protiv rasizma, igrači su proveli nekoliko minuta ubeđujuću Maregu da ostane na terenu uprkos uvredama!


Nije to pomogalo, iako se situacija otegla, a Marega je isterao svoje do kraja i napustio je teren. Umesto njega je u igru ušao Vilson Manafa, a da sve bude gore, meč je nakon čitave situacije nastavljen kao da se ništa nije desilo.

Rasizam je primorao igrača da ode sa terena, videčemo hoće li ikakva sankcija ovde moći da zapravo pomogne. Recimo, Šalke je nedavno kažnjen tričavih 50.000 evra...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC