• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoćete da budete rasisti? Vaš klub će to koštati samo 50.000€

Autor mondo.rs

Šalke je kažnjen za postupke svojih navijača na meču protiv Herte.

 Rasizam-kazna-za-Salke-50.000-evra-rasisticki-povici-Kup-Nemacke-Herta-Berlin Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, Michael Regan/Bongarts

Rasizam u evropskom fudbalu sve više buja, toliko da su sada počeli i maloletnici da dobijaju doživotne zabrane prilaska stadionima, a sve je više i slučajeva u kojima nacionalni savezi moraju da reaguju i kažnjavaju klubove. I još jedan klub će morati da plati kaznu zbog ponašanja njihovih "navijača".

Ovoga puta se radi o Šalkeu, čije su pristalice na rasistički način vređale defanzivca Herte na nedavnom susretu dva kluba. Ipak, ta kazna teško da će mnogo toga promeniti.

Možda će vas zanimati

Nemački fudbalski savez (DFB) je istakao "da je bilo majmunskih povika" upućenih ka defanzivcu kluba iz Berlina, Džordanu Torunarigi. Oni su Šalke kaznili sa 50.000 evra i upozorili klub iz Gelzenkirhena da će sankcije biti oštrije ukoliko se sve ovo ponovo dogodi.


Radilo se o utakmici Kupa Nemačke na kojoj je došlo do povika grupe navijača Šalkea, a DFB je istakao da je do incidenta došlo u 85. minutu utakmice kada su počeli da vređaju tamnoputog štopera Herte.

Međutim, iako kazna faktički iznosi 50.000 evra, ona bi lako mogla da bude smanjena na 34.000 evra, jer Šalke može da iskoristi 16.000 za antirasističke i antidiskriminacione projekte.

Ukoliko se za to i odluči, onda će im za toliko sumu prvobitna kazna i biti umanjena.

Ovo nije prvi put da je Šalke u centru pažnje zbog rasizma. Predsednik Šalkea Klemen Toni je prošle godine na tri meseca napustio tu poziciju zbog komentara koje je je nemački DFB okarakterisao kao rasističke, nakon čega se ovaj izvinio.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC