• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako se u Škotskoj bore sa rasizmom: Ko god je učestvovao - zabrana!

Autor mondo.rs

Član Premijer lige Škotske pokazao jasnu nameru da iskoreni rasizam na tribinama.

 Premijer-liga-Skotska-Kilmarnok-rasizam-Glazgov-Rendzers-Alfredo-Morelos Izvor: Ian MacNicol/Getty Images Europe, Getty Images/Ian MacNicol

Najviše u Engleskoj i Italiji, ali ima primera i u drugim državama. Rasizam je ove sezone bio veoma prisutan na tribinama fudbalskih stadiona i svaki klub pokušava da pronađe način za njegovo suzbijanje.

Prave mere je pripremio Kilmarnok, član Premijer lige Škotske i tim čijim bi se primerom mnogi mogli voditi. Oni su spremni da svakome ko je učestvovao u takvim incidentima zabrane ulaz na stadion.

Možda će vas zanimati

Ovo je posledica rasističkih povika na račun Alfreda Morelosa, napadača Rendžersa koji se nakon susreta požalio na tretman koji je imao. Bez ikakvih izgovora, klub je reagovao munjevito.


''Osuđujemo svaki vid rasizma u sportu i svak oza koga se ispostavi da je učestvovao u tome biće suspendovan. Spremni da zabranimo ulaz na ''Ragbi park'' ljudima koji su vređali'', navodi se u klupskom saopštenju Kilmarnoka.

Alfredo Morelos je odigrao svih 90 minuta u porazu Rendžersa od domaćeg tima u sredu uveče. Taj poraz im je dodatno smanjio šanse za titulu, pošto sada imaju 10 bodova i jednu utakmicu manje od prvoplasiranog Seltika.

Reprezentativac Kolumbije je već tri godine član tima iz Glazgova, u koji je stigao iz Helsinkija. Ove sezone je već odigrao 40 mečeva za Rendžers i postigao je 29 golova, uz devet asistencija.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC