• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gluperde sa Ostrva: Šište kao gasna komora, vređaju Jevreje

Autor mondo.rs

Šokantni tajni sminci potvrđuju rasističke ispade navijača Čelsija.

 Navijaci-celsija-fasisti-rasisti-antisemitizam-sportske-vesti Izvor: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Sistematski progon i genocid nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu od strane nacističke Nemačke doveo je do stradanja skoro 6.000.000 ljudi. Procenjuje se da je počinioca holokausta bilo oko 200.000...

Nažalost, i dalje postoje osobe koji veličaju i slave ovaj stravičan zločin počinjen u periodu od 1941. do 1945. godine uglavnom u koncentracionim logorima širom Evrope.

Možda će vas zanimati

Takvih nije bilo u Velikoj Britaniji...


Možda baš iz tog razloga antisemitizam i neonacizam cvetaju Ostrvom i uglavnom među pojedinim navijačkim grupama. Pre svega navijačima jednog londonskig kluba, kojima je Jevrejin omogućio najveće uspehe.

Novi šokantni snimci "navijača" Čelsija zgranuli su javnost. Grupa ljudi na tajnom snimku koji se pojavio peva antisemitske pesme, nacistički salutira i oponaša zvuk šištanja gasa, sličan onom iz "komora smrti" korišćenih za masovna ubistva Jevreja.

Čelsi navijači rasisti
Izvor: YouTube


Dokomunetnari film "Shame In The Game" (Sramota u fudbalu) u režiji BBC-a, istražuje razorni uticaj fudbalskog rasizma u Velikoj Britaniji. Za godinu dana sveobuhvatnog istraživanja ustanovljeno je da je procenat rasizma porastao na engleskim i velškim stadionima za neverovatnig 66 odsto!

Jedna od tema filma je i odluka bivšeg tamnoputog napadača Marvina Sordela da završi karijeru u 28. godini zbog sve češćih rasističkih uvreda na stadionima širom Ostrva.

Englezi, STIDITE SE! Ružan snimak skandiranja protiv Srba u Prištini...

Kao najbolesniji incidenti naglašeni su događaji iz Lila u oktobru prošle godine. Sve što se dešavalo pre i posle meča između francuskog kluba i Čelsija u Ligi šampiona, obilovalo su nizom rasističkih incidenata. BBC je angažovao novinara da se infiltrira među navijače londonskog kluba i on je tom prilikom zabeležio zastrašujuće snimke.


Na jednom snimku "navijači" Čelsija pevaju antisemtisku pesmu o svom londonsku rivalu Totenhemu. Uhvaćena su i dvojica koja nacistički salutiraju, a dok se voze metroom može se čuti i pogrdno skandiranje na račun bivšeg napadača "pevaca" Martina Čiversa: "Čivers je Jevrejin. Stvar među njegovim očima je dvostruko veća od normalne. Jido, Jido, Jido" (Yiddo – pogrdan naziv za Jevreje, izveden od hebrejske reči "jidiš". Naziv za navijače Totenhema).

Istog dana, ali na drugoj strani grada Lila, grupa navijača Čelsija šišti i na taj način pokušava da imitira zvuk gasne komore. 


Autori zaključuju da rasizam na svim nivoima osvaja britanski fudbal. Inače, navijači Čelsija su se više puta dovodili u vezu sa rasizmom i antisemitski ispadima, zbog čeka je klub čak i kažnjavan. Uprava sa Stanford Bridža svaki put bi se ogradila od ispada svojih pristalica...

U januaru pre dve godine Čelsi je čak pokrenuo kampanju "Reci ne rasizmu", koja je od početka podržana od strane vlasnika ruskog Jevrejina Romana Abramoviča.

Možda će vas zanimati







Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC