• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej i Ćiro produžili san Lacija: "Pao" i Inter, trka za "skudeto" traje!

Autor mondo.ba

Punih 20 godina prošlo je od posljednje titule "nebesko-plavih" u Seriji A. Je li došlo vrijeme za novu? Nakon večerašnjeg derbija protiv Intera, nastavlja se trka za trofej za osmostrukim uzastopnim šampionom Juventusom.

 Lacio - Inter 2:1 Serija A 24. kolo gol Sergej Milinković-Savić, Ćiro Imobile i Ešli Jang rezultati Izvor: Guliver/Getty Images/Marco Rosi

Nikada u istoriji Serije A Lacio i Inter međusobni duel nisu dočekali sa 107 osvojenih bodova kombinovano (Inter 54, Lacio 53) nakon 23 kola, pa su svi s pravom s nestrpljenjem očekivali večerašnji derbi na rimskom "Olimpiku".

I nisu nas razočarali "nebesko-plavi" i "nerazuri" - vodili su gosti nakon prvih 45 minuta prvim pogotkom Ešlija Janga u dresu Intera, ali su u nastavku domaći preko Ćire Imobilea i Sergeja Milinkovića-Savića stigli do velikog preokreta i nastavka sna o šampionskoj tituli, koji traje pune dvije decenije.

LACIO - INTER 2:1 (0:1)

Početni pritisak Lacija mogao je uroditi plodom već u 9. minutu. Sergej Milinković-Savić uputio je pravi "projektil" ka golu rivala, ali Srbin nije imao sreće - prečka je bila saveznik Intera.

Krenulo je vatreno, ali nastavak prvog dijela nije donio veća uzbuđenja. Sve do samog finiša.

Izvor: Guliver/Getyy images/Paolo Bruno

U 44. minutu Ešli Jang ispratio je šut Antonija Kandreve, Tomas Strakoša odlučio je da boksuje loptu, a Englez je refleksno reagovao i zakucao loptu u mrežu Lacija, za prvenac u dresu "nerazura".

Gosti su nastavak dočekali s golom prednosti, ali već u 48. minutu dosuđen je penal za Lacio.

Stefan De Fraj skrivio je najstrožu kaznu oborivši Ćiru Imobilea, nije dobro reagovao ni čuvar mreže gostiju Danijele Padeli, a ni Milan Škrinjar, a najbolji strijelac "nebesko-plavih" nije propustio priliku da vrati stvari na početak i na najbolji mogući način uvede svoj tim u nastavak meča.

Imobile je tako iskoristio činjenicu što Kristijano Ronaldo nije igrao danas u rutinskoj pobjedi Juventusa nad Brešom (2:0), te je na čelu liste strijelaca povećao prednost. Golgeter Lacija na svom kontu sada ima 26 golova, šest više od Portugalca.

Izvor: Guliver/Getty Images/Marco Rosi

Sat vremena nakon one prečke, Sergej je pogodio cilj.

Prvo je sjajno šutirao Adam Marušić, a Marcelo Brozović još bolje reagovao izbacivši loptu sa gol-linije. Kretanje lopte ispratio je popularni SMS i smjestio je iza leđa Padelija, za potpuni preokret i veliko slavlje prepunog "Olimpika".

U 78. minutu Jang se ponovo našao pred golom Rimljana, bio je nesebičan i uposlio Lautara Martineza, koji je postigao gol, ali izjednačenja nije bilo, s obzirom da je ovom dodavanju prethodila ofsajd pozicija Argentinca.

Pet minuta prije kraja, konačno je i Padeli uradio nešto dobro.

Bio je Imobile blizu svog drugog gola, ali je iskusni golman panterskom intervencijom lijevom rukom uspio loptu da izbaci u korner. Ostalo je 2:1.

Inter je do ovog kola bio lider, istina sa istim brojem bodova kao Juventus, ali je poslije utakmica odigranih tokom vikenda pao na treću poziciju.

STANKOVIĆ

Filip Stanković i ovaj meč odgledao je s klupe, a s obzirom na skromne partije njegove "konkurencije" na golu, Antonio Konte mogao bi da razmisli o promjeni čuvara mreže.

LACIO: Strakoša, Luis Felipe, Aćerbi, Radu, Marušić, Milinković-Savić, Lukas Leiva (80. Kataldi), Luis Alberto, Džoni (63. Lacari), Kaisedo (63. Korea), Imobile.

INTER: Padeli, Godin (86. Sančez), De Fraj, Škrinjar, Kandreva (76. Mozes), Barela, Brozović (77. Eriksen), Vesino, Jang, Lukaku, Lautaro Martinez.

SERIJA A - 24. KOLO:

Udineze - Verona 0:0

Juventus - Breša 2:0 (1:0)
/Dibala 38, Kvadrado 75/

Sampdorija - Fiorentina 1:5 (0:3)
/Gabjadini 90+1 - Torsbi 8 ag, Vlahović 18 pen, Kjeza 40 pen, Vlahović 57, Kjeza 78/

Sasuolo - Parma 0:1 (0:1)
/Žervinjo 25/

Kaljari - Napoli 0:1 (0:0)
/Mertens 65/

Lacio - Inter 2:1 (0:1)
/Imobile 50 pen, Milinković-Savić 69 - Jang 44/

Odigrano u subotu:

Leće - SPAL 2:1 (1:0)
/Mankozu 41 pen, Majer 66 - Petanja 47/

Bolonja - Đenova 0:3 (0:2)
/Sumaoro 28, Sanabria 44, Krišito 90 pen/

Atalanta - Roma 2:1 (0:1)
/Palomino 50, Pašalić 59 - Džeko 45/

U ponedjeljak:

Milan - Torino (20.45)

TABELA: Juventus 57, Lacio 56, Inter 54, Atalanta 45, Roma 39, Verona 35, Parma 35, Napoli 33, Bolonja 33, Kaljari 32, Milan (-1) 32, Sasuolo 29, Fiorentina 28, Torino (-1) 27, Udineze 26, Leće 25, Sampdorija 23, Đenova 22, Breša 16, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC