• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frenk, moraš više da vjeruješ u ovog čovjeka

Autor mondo.rs

Povratak Olivijea Žirua u tim Čelsija donio je bodove ''Plavcima'', a njemu nagradu za igrača utakmice.

 Premijer-liga-27.-kolo-Celsi-Totenhem-2-1-Olivije-Ziru-Lampard-Murinjo Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Catherine Ivill

Počelo je 27. kolo Premijer i to jednim pravim derbijem, prestoničkim. Čelsi i Totenhem su odmjerili snage na ''Stamford Bridžu'', u borbi koja bi mogla da bude ključna za četvrto mjesto na tabeli.

Učenik je savladao učitelja u duelu dvojice legendi Čelsija. Frenk Lampard je ovog puta bio bolji od Žozea Murinja, a  pobjedu u klasiku Premijer lige donio mu je zaboravljeni Olivije Žiru.

Možda će vas zanimati

Tek deveti put u sezoni je Olivije Žiru dobio šansu da pokaže koliko može. Odlučio je Frank Lampard da Francuza ubaci u startnoj postavu i to mu se vratilo. Prvi put od novembra prethodne godine Žiru je počeo meč za Čelsi i uradio je sve što treba.

Ili, bolje da kažemo, sve ono što zna da radi. Dobijao je duele, razigravao saigrače i postigao gol. Bio je taj pogodak malo čudan, pošto je Žiru loptu poslao u mrežu nakon velike gužve u kaznenom prosotru.

Imao je Totenhem priliku da se vrati, najviše zahvaljujući grešci Kabaljera, ali je i drugi gol na meču bio djelo Čelsija. Žiru je pokrenuo napad, akcija je dobro tekla, a na odloženu loptu je natrčao Markos Alonso koji je sjajno pogodio dalji ugao.

Ostao je ponovo Totenhem bez konkretnog učinka u napadu. U improvizovanoj formaciji sa dva napadača, od kojih nijedan to nije, mjesta za kreiranje šansi nije bilo. Tako je njihov pogodak zapravo Čelsijev autogol, nakon što je loptu u sopstvenu mrežu poslao Ridiger. Slučajno, samo ga je zakačila na putu do gola.


Meč su obilježile odluka Frenka Lamparda da Kepu Arizabalagu ponovo ostavi na klupi, kao i odluka Žozea Murinja da ostavi na klupi Dele Alija. Njih dvojica su prethodnih nedjelja imali malih problema sa ponašanjem.

Sudija Majkl Oliver je odlučio da ne pokaže direktan crveni karton Lo Selsu. A mogao je, bez imalo griže savjesti. Treba dodati da ni VAR tehnologija nije uradila svoj posao. Tako je Čelsi ponovo oštećen zbog tehnologije, kao i u prethodnoj rundi.


Čelsi: Kabaljero, Aspilikueta, Kristensen, Ridiger, Džejms, Žoržinjo, Kovačić, Alonso, Barkli, Maunt, Žiru
Totenhem: Loris, Sančez, Aldervireld, Vertongen, Tanganga, Ndombele, Vinks, Lo Selso, Dejvis, Lukaš Moura, Bergvajn

PAROVI 27. KOLA:

Čelsi - Totenhem 2:1 (1:0)
/Žiru15, Alonso 48 - Ridiger 88 ag/

Barnli - Bornmut 3:0 (0:0)
/Vidra 53, Rodrigez 61 p, MekNil 87/

Kristal Palas - Njukasl 1:0
/Van Anholt 44/

Šefild junajted - Brajton 1:1
/Stivens 26 - Maupaj 30/

Sautempton - Aston Vila 2:0
/Long 8, Armstrong 90+5/

Lester - Mančester siti 18:30

nedelja
Mančester junajted - Votford 15:00
Vulverhemtpon - Norič 15:00
Arsenal - Everton 17:30

ponedeljak
Liverpul - Vest Hem 21:00

TABELA: Liverpul 76, Mančester siti 54, Lester 50, Čelsi (+1) 44, Totenhem (+1) 40, Šefild junajted (+1) 40, Mančester junajted 38, Barnli (+1) 37, Vulverhempton 36, Everton 36, Arsenal 34, Sautempon (+1) 34, Kristal Palas (+1) 33, Njukasl (+1) 31, Brajton (+1) 28, Bornmut (+1) 26, Aston Vila (+1) 25, Vest Hem 24, Votford 24, Norič 18.

PAROVI 28. KOLA: Norič - Lester, Brajton - Kristal Palas, Brajton - Čelsi, Njukasl - Barnli, Vest Hem - Sautempton, Votford - Liverpul, Everton - Mančester junajted, Totenhem - Vulverhempton
ODLOŽENO zbog finala Liga kupa: Aston Vila - Šefild junajted, Mančester siti - Arsenal

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC