• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Basten nikada nije volio Sakija, a otkrio i kako ga je Ibra provocirao

Autor mondo.rs

Legenda Milana priznao je koliko mu je teško pala penzija sa samo 31 godinom

 Marko-van-Basten-nikada-nije-bio-u-ljubavi-sa-Arigo-Saki-Ibrahimovic-ga-provocirao-pokazi-sta-znas Izvor: Guliver, Pier Marco Tacca/Bongarts

Legenda Milana i jedan od najboljih holandskih fudbalera svih vremena Marko van Basten vratio se razgovoru s medijima posle prošlogodišnjeg skandala i ispričao kako je da je vkerovao da će igrati "zauvijek".

On je otkrio i da nije bio u dobrim odnosima sa trenerom Arigom Sakijem, a otkrio je i kako ga je mladi Zlatan Ibrahimović "peckao" i provocirao dok su obojica radila u Holandiji.

Možda će vas zanimati

Holanđanin koji sada ima 55 godina i koji je bio idol mnogima i prototip lakog i brzonog napadača postigao je 90 golova u 147 utakmica u Seriji A. On je tri puta ponio zvanje "Kapokanonjere" (najbolji strijelac prvenstva), a sa Milanom je osvojio tri "skudeta" i dva puta titulu evropskog prvaka.

Ipak, blistava karijera morala je da bude prekinuta kada je Van Basten imao 31 godinu, kada je morao da prestane zbog povrede članka. Fenomenalni igrač priznao je da je to bio težak udarac za njega.

"U Milanu sam se osjećao kao dio porodice. Živjeli smo zajedno cijele živote. Mogli ste da vidite kako se rađam i kao igrač i kao čovjek. Gledali ste me kako odrastam. Na žalost, bili ste svjedoci i mog kraja. Bio sam ubijeđen da ću vječno trajati. Saigračima sam govorio da ću igrati do 38. godine", rekao je Van Basten, a prenio Football Italia.

Legendarni Marko van Basten u šansi.
Izvor: MN PRESS

On je otkrio koliko ga je sve to zbunjivalo i kako nije uspijevao da izađe na kraj sa situacijom.

"U početku nisam ništa razumio. Bio sam previše koncentrisan na to da se osjećam loše. Pitao sam se zašto sam baš ja morao da patim. Nikada nisam dobio odgovor", ispričao je on.

Slavni trener u tim slavnim danima bio je Arigo Saki, koji je "rosonerima" donio dvije titule evropskog prvaka i jednu od domaćih titula. Van Basten, međutim, kaže da nikada nije bio ljubitelj njegove ličnosti.

"Nikada nije postojala lična veza između nas. Nikad mi nije odavao utisak iskrenog čovjeka u ljudskim odnosima. Kada nije bio zadovoljan kako smo trenirali, istresao bi se na mlađim igračima, slabijima", ispričao je Van Basten.

Jedna od glavnih tema u Italiji ove godine je povratak Zlatana Ibrahimovića na San Siro, a Van Basten se prisjetio kako ga je "Ibra" provocirao u mlađim danima.

"Kada sam se vratio da budem trener Ajaksa, jedan dječak me provocirao. Rekao bi mi 'Ti si Van Basten', onda bi mi dodao loptu i kazao: 'pokaži mi šta znaš'. Ali, nisam više mogao zbog mog zgloba. Ko je bio dječak? Sigurno ga znate. Zvao se Zlatan, a prezime mu je Ibrahimović", ispričao je Marko van Basten.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC