• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez kalkulacija protiv Tuzle siti: Zrinjski ima najviše ambicije u Kupu BiH

Autor mondo.ba/Fena

Nakon dvije vezane pobjede na startu proljetnog dijela prvenstva Zrinjski u srijedu u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine u Mostaru dočekuje Tuzlu siti.

 Zrinjski - Tuzla siti, Kup BiH, četvrtfinale, izjava Nenad Gagro Izvor: FENA/Arhiva

Po riječima pomoćnog trenera Zrinjskog Nenada Gagre, "plemići" imaju najviše ambicije u Kupu BiH ove sezone, pa će u skladu s tim ekipa u utakmicu s gostima iz Tuzle ući bez ikakvih kalkulacija.

"Tuzlu smo analizirali kroz ove dvije utakmice u prvenstvu. Dosta se dobro poznajemo, oni imaju uglavnom istu ekipu kao na jesen s par ciljanih pojačanja i očekujemo da će biti još jači nego što su bili na jesen", izjavio je Gagro.

Možda će vas zanimati

Krajem jesenskog dijela prvenstva Zrinjski je dosta lako s visokih 4:0 "Pod Bijelim brijegom" porazio sutrašnjeg protivnika, ali Gagro upozorava kako ta utakmica ne smije zavarati.

"To je bio jedan drugi moment, mi smo bili u situaciji 'biti ili ne biti' i morali smo po svaku cijenu dobiti tu utakmicu. Oni će sutra sigurno biti puno oprezniji, možda su nas u tom trenutku malo i potcijenili, a mislim da se to sutra neće ponoviti".

Za četiri dana Zrinjski čeka nova teška utakmica u ligi kada "plemići" gostuju na "Pecari" kod Širokog Brijega, ali po Gagrinim riječima, u ovom trenutku sve su misli uperene na kup utakmicu.

"Bilo bi potpuno pogrešno u ovom trenutku razmišljati o Širokom. Moramo ići korak po korak, stepenicu po stepenicu, jer jedino je to pravilno", poručio je pomoćni trener.

Kada je u pitanju igrački kadar, trener Mostaraca Mladen Žižović imaće na dispoziciji sve igrače osim Asima Zeca koji nema prava nastupa u Kupu BiH.

Nakon duže pauze zbog povrede na travnjak bi se u srijedu mogao vratiti Miljan Govedarica, a po Gagrinim riječima, za utakmicu će konkurisati Edin Rustemović i Nemanja Bilbija, koji su u prva dva kola proljetnog dijela sezone napuštali teren zbog povreda.

Utakmica Zrinjski - Tuzla siti igra se u srijedu od 16:30 sati. U četvrtfinalu Kupa BiH igra se samo jedna utakmica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC