• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajan meč u juniorskom Kupu: Borac nakon 12 penal-serija do polufinala!

Autor Dragan Šutvić

''Crveno-plavi'' su eliminisali Široki Brijeg iz daljeg takmičenja tek nakon izvođenja jedanaesteraca, nakon kojih je rezultat glasio 9:10

 Juniori Kup BiH Široki Brijeg Borac 12 penal serija Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nezaboravan meč odigrali su u utorak juniori Širokog Brijega i Borca u okviru četvrtfinala Kupa BiH, a na kraju je do trijumfa i plasmana među četiri najbolje ekipe stigla banjalučka ekipa – i to tek nakon dramatičnog penal-ruleta, koji je trajao – 12 serija!

Možda će vas zanimati

Nakon devedeset minuta nije bilo pobjednika, a rezultat je glasio 1:1.

Do prednosti je stigao Borac u 17. minutu preko Andreja Bosnića, a rezultat 0:1 na snazi je bio sve do 56. minuta, kada je mrežu Banjalučana pogodio Kristijan Sesar.

Imali su domaći šansu da 15 minuta prije kraja meča dođu do rezultatskog preokreta, ali Ivan Grgić nije bio precizan iz jedanaesterca, pa se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Rekli smo, bilo je potrebno ČAK 12 serija penala da bismo saznali koja ekipa ide u polufinale, a na kraju je Borac poslije udaraca sa ''kreča'' trijumfovao rezultatom 9:10.

Tragičar je bio Branimir Vištica, koji nije realizovao dva penala, u prvoj i posljednjoj seriji, dok u desetoj nije bio precizan ni Vanja Džidić. Pogađali su Mario Zovko, Ivan Grgić, Daniel Lukić, Ivan Mustapić, David Martić, Kristijan Sesar, Luka Međugorac, Mate Zvonimir Lasić i Josip Kujundžić.

U Borcu, u drugoj i desetoj seriji neprecizni su bili Luka Bobić i Branko Orašanin, a nepogrešivi su bili Andrej Bosnić (dva puta, u prvoj i posljednjoj seriji), Viktor Vrebac, Amar Tahrić, David Čavić, Mihajlo Amidžić, Radomir Jovanović, Branko Božić, Filip Račić i Luka Damjanović.

Juče je odigran još jedan meč četvrtfinala, u kojem je Zrinjski rezultatom 2:0 savladao Rudar Prijedor. Danas još igraju Budućnost iz Banovića i Orašje, te Sarajevo i Zvijezda 09.

Termini odigravanja polufinalnih utakmica su 31. mart i 21. april.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC