• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda ovjerava opstanak u Drugoj ABA ligi: Besplatan ulaz u "Mejdan"

Posljednju domaću utakmicu u ABA 2 ligi ove sezone košarkaši Slobode igraju protiv neugodne ekipe Rogaške i nadaju se pobjedi za definitivan opstanak u ovom takmičenju.

 Sloboda - Rogaška, ABa liga 2, izjava Damir Mulaomerović Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Tuzlaci su sjajno odigrali drugi dio prvenstva i sa posljednjeg mjesta na tabeli došli su do realnih izgleda da se i iduće sezone takmiče u ovoj ligi. Uprava kluba odlučila je da ne naplaćuje ulaznice kako bi što veći broj ljubitelja sporta došao u dvoranu "Mejdan" i bodrio domaće košarkaše.

Možda će vas zanimati

"Čeka nas ponovo jedna teška utakmica s neugodnim protivnikom iz Slovenije. Ova utakmica je za nas jako bitna, jer pobjedom možemo ostati u utrci za plasman u ABA 2 ligu naredne sezone. Pozivam naše navijače da iskoriste besplatan ulaz, pa u što većem broju dođu i atmosferom jedinstvenom za 'Mejdan' podrže naše igrače", izjavio je trener Tuzlaka Damir Mulaomerović.

Tuzlaci pobjedom rješavaju sve dileme oko opstanka, mada u nekom raspletu u susretima 21. kola mogu već večeras slaviti i uz poraz, s obzirom na parove pretposljednjeg kola.

Ali, o porazu niko ne razmišlja, tim prije što su igrači Slobode od dolaska trenera Mulaomerovića pobijedili sve domaće utakmice i u ABA 2 ligi i u domaćem prvenstvu.

"Utakmica će biti teška za nas. Nadamo se da ćemo vidjeti mnogo navijača koji će nas podržati u toku utakmice. Trenirali smo jako dobro ove sedmice kako bismo se pripremili za utakmicu i nastojaćemo da na teren izađemo s mnogo energije i ostvarimo pobjedu", optimista je Martaveous Meknajt, košarkaš tuzlanskog tima.

Utakmica Sloboda - Rogaška igra se večeras u dvorani "Mejdan" od 19 sati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC