• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peđa i Šuker: Kako smo vratili "kralja" na tron poslije 32 godine

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Čuveni napadači su se vratili u Amsterdam, na "mjesto zločina".

 Predrag-Mijatovic-i-Davor-Suker-finale-Lige-sampiona-1998-Amsterdam-Real-Madrid-Juventus Izvor: Guliver/Getty images/Gerd Scheewel, Bongarts, Gerd Scheewel/Bongarts

Za tačno dva mjeseca i 15 dana, biće 22 godine od finala Lige šampiona odigranog u Amsterdamu. Tog 20. maja 1998. godine, Real Madrid je savladao Juventus 1:0.

Heroj najvećeg kluba na svijetu bio je reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović, a po povratku u prestonicu Holandije više od dvije decenije kasnije, prisjetio se te večeri.

Možda će vas zanimati

Mijatović se u Amsterdamu našao zajedno sa Davorom Šukerom, nekadašnjim saigračem iz Reala, uoči žrijeba za novu sezonu UEFA Lige nacija.


Španska "Marka" je iskoristila priliku da sa dvojicom golgetera porazgovara o toj utakmici protiv Juventusa.

"Nema ništa bolje nego ponovo biti u Amsterdamu, piti kafu i pričati o tom finalu", rekao je Šuker na početku razgovora.

"Bilo je nevjerovatno. Niko nam nije dao šansu, ali vidite šta se desilo. Ne mogu da vjerujem da su već prošle 22 godine, sjećam se kao da je bilo juče. Sjećanja uvijek naviru nazad kada ste u ovom gradu. Te pobjede kada niko ne vjeruje u vas su najbolje pobjede. Nisu računali na to da smo mi Real Madrid. I pokazali smo se te večeri."

Sve do 66. minuta utakmice nije bilo golova, a onda je na scenu stupio Peđa Mijatović. Napadač iz Podgorice je zatresao mrežu i postigao jedini gol na meču, za prvi trofej Lige šampiona poslije 32 godine.

"Kada sam postigao taj gol, nisam imao pojma koliko će to značiti Real Madridu. Sada kada pogledate, vidite da je to važan dio istorije kluba", kaže Mijatović.

Možda će vas zanimati

Šuker otkriva kako je tada razmišljao.

"Bio sam ubijeđen da ćemo pobijediti i da će Peđa biti ključan igrač. Sviđalo nam se što nismo favoriti. Imali smo veliki tim, bili smo složni i na kraju smo ostvarili nešto veliko. Taj gol je bio Peđin, ali osjećaj je bio kao da je volja čitavog tima ugurala tu loptu u gol."

Ipak, vrlo zanimljivu anegdotu imao je i Mijatović.

"Kada sam obnavljao ugovor nekoliko mjeseci prije finala Lige šampiona, pitao sam Lorenca Sansa (predsjednika Reala u to vrijeme, prim. aut.) da li možemo da dodamo bonus za osvajanje tog takmičenja. Pogledao me je kao da sam lud, ali smo se dogovorili oko tog bonusa. I par mjeseci kasnije sam ga dobio", priča junak Real Madrida Predrag Mijatović.

Finale Lige šampiona 1998, Real Madrid - Juventus 1:0
Izvor: Youtube/UEFA

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC