• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćelotijeve ''karamelice'' niko nije ovako pojeo

Autor mondo.rs

Meč koji mnogo znači u borbi za Evropu nije ni ličio na derbi.

 Čelsi - Everton 4:0 Premijer liga 29. kolo Izvor: Getty Images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Posustaje Everton u borbi za Evropu, a Čelsi ne želi da prepusti poziciju koja će naredne sezone voditi u Ligu šampiona. Zapravo, sudeći po igrama koje prikazuju, mogli bi da prestignu i Lester.

Deklasirali su Everton, a od kako je Karlo Anćeloti preuzeo tim iz Liverpula niko nije bio ovako ubedljiv protiv njegove ekipe. Frenk Lampard i njegovi momci su postigli četiri gola danas.

ČELSI - EVERTON 4:0 (2:0)
/Maunt 14, Pedro 21, Vilijan 51, Žiru 54/

Možda će vas zanimati

Sve je izgledalo previše lako, kao da se ova dva tima ne bore za isti cilj, izlazak u jedno od dva evropska takmičenja. Istina, Čelsi zanima samo Liga šampiona, dok bi Everton bio prezadovoljan i plasmanom u Ligu Evrope. Posle ovakvog rezultata, teško.

Dominirali su danas Pedro i Vilijan, koji su imali po gol i asistenciju, Barkli je dva puta dodavao saigračima za pogotke, a u listu strelaca se upisao i Maunt, kada je načeo rivala i Žiru, kada je stavio tačku na ovaj meč.

Bila je ovo jedna od najboljih partija ''Plavaca'' u sezoni i podsetila je na sjajan fudbal koji su igrali na početku prvenstva, kada ih je Frenk Lampard tek preuzeo. Sada, sa druge strane, deluju kao mnogo zreliji tim nego tada. To su pokazali i izbacivanjem Liverpula iz kupa.

Ubedljivu pobedu je Lampard krunisao debijem za dvojicu mladih igrača, ofanzivca Andžorina, Engleza poreklom iz Nigerije i klasičnog napadača Borhe, inače Albanca. Oni su se tako pridružili Mauntu, Gilmoru, Risu Džejmsu i ostalim dečacima koji su ove sezone dobili priliku u Čelsiju.

Ovo je bio četvrti poraz Karla Anćelotija na klupi Evertona i tek drugi meč na kom njegov tim nije postigao gol. U dosadašnjim porazima (Mančeste rsiti, Liverpul, Čelsi), nijednom neki tim nije slavio sa više od jednog gola razlike protiv Evertona,. Gledajući iz te perspektive, ovo je debakl.

Čelsi sada ima 48 bodova, čak pet više od petoplasiranog Vulverhemptona. Everton je ostao na 37 bodova i na 12. mestu na tabeli. Ipak, ovakva sezona u Premijer ligi nam pokazuje da još uvek nisu ispali iz konkurencije za evropske kvalifikacije.

Čelsi: Kepa, Aspilikueta, Ridiger, Zuma, Alonso, Barkli, Gilmor, Maunt (od 60. Džejms), Vilijan (od 71. Andžorin), Pedro, Žiru (od 86. Broha)
Everton: Pikford, Sidibe, Kin, Holgejt, Dinj, Bernard (od 46. Volkot), Gomes, Dejvis (od 58. Ken), Sigurdson, Rišarlison, Kalvert-Luin (od 76. Gordon)

PREMIJER LIGA, 29. kolo:

Liverpul - Bornmut 2:1 (2:1)
/Salah 25, Mane 33 - Vilson 9/

Arsenal - Vest Hem 1:0 (0:0)
/Lakazet 79/

Kristal Palas - Votford 1:0 (1:0)
/Aju 28/

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:)
/Sen Maksiman 79/

Šefild junajted - Norič 1:0 (1:0)
/Šarp 36/

Vulverhempton - Brajton 0:0

Barnli - Totenhem 1:1 (1:0)
/Vud 13 - Ali 50 p/

nedelja

Čelsi - Everton 4:0 (2:0)
/Maunt 14, Pedro 21, Vilijan 51, Žiru 54/

Mančester junajted - Mančester siti 17.30

ponedeljak

Lester - Aston Vila 21,00

TABELA: Liverpul 82, Siti (-2) 57, Lester (-1) 50, Čelsi 48, Vulverhempton 43, Šefild (-1) 43, Junajted (-1) 42, Totenhem 41, Arsenal (-1) 40, Barnli 39, Palas 39, Everton 37, Njukasl 35, Sautempton 34, Brajton 29, Vest Hem 28, Votford 27, Bornmut 27, Aston Vila (-2) 25, Norič 21.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC