• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Bez pobjednika u hercegovačkom derbiju, nova majstorija Štilića

Autor mondo.ba

Utakmica između Širokog Brijega i Zrinjskog završena je rezultatom 1:1. Na ''Grbavici'', u duelu Željezničara i Tuzla sitija, viđen je samo jedan gol - kreirao ga je kapiten domaćih Semir Štilić majstorijom iz slobodnjaka.

 Premijer liga BiH 22. kolo Željezničar Tuzla siti Široki Brijeg Zrinjski Izvor: FENA/Harun Muminović

Derbi utakmicama na Grbavici, gdje su se sastali Željezničar i Tuzla siti, i Pecari, gdje su koplja ukrstili Široki Brijeg i Zrinjski, stavljena je tačka na drugi premijerligaški krug.

U hercegovačkom derbiju pobjednika nije bilo (1:1), dok je u Sarajevu ekipi Tuzla sitija presudio – trenutak inspiracije kapitena Željezničara Semira Štilića.

Možda će vas zanimati

U meču u Širokom Brijegu, poveo je Zrinjski u 25. minutu.

Nemanja Bilbija, koji se u zimskom prelaznom roku vratio u tabor Mostaraca, šutirao je iz izgledne pozicije direktno u golmana Martina Zlomislića, ali se na pravom mjestu u narednim trenucima našao još jedan povratnik u grad na Neretvi, Miloš Filipović, koji je odbijenu loptu poslao u mrežu za erupciju oduševljenja navijača Zrinjskog, koji su do posljednjeg mjesta ispunili za njih predviđenu tribinu iza gola.

11 minuta kasnije domaćin je "vratio stvari na početak". Pogodio je Dino Ćorić nakon centaršuta Josipa Barišića, koji je "u slavljeničkom ritmu" odigrao večerašnji meč.

Naime, lijevi bek tima sa Pecare ove martovske večeri igra svoj 354. meč u Premijer ligi BiH, po čemu se izjednačio na prvom mjestu vječne liste sa Bojanom Regojem, dok je utakmica protiv Borca, odigrana prije 14 dana, bila njegova 300. u dresu Širokobriježana.

U 65. minutu Široki Brijeg je postigao gol za rezultatski preokret, učinio je to Petar Franjić, ali se u trenutku upućivanja lopte prema njemu nalazio u ofsajdu.

Na Grbavici je večeras ispisana istorija.

Željezničar je po prvi put odigrao jednu utakmicu sa natkrivenom istočnom tribinom, a "svečano otvaranje" iste završilo se trijumfom nad Tuzla sitijem.

Poslije prvog poluvremena, nije bilo pogodaka na Grbavici. Izabranici Elvira Baljića su dobro djelovali u posljednjoj liniji, pa Željezničar nikako nije uspijevao da pronađe pukotinu u odbrambenom zidu rivala.

Ipak, učinio je to u 50. minutu, kada je majstorski iz slobodnog udarca Nevresa Fejzića savladao Semir Štilić. Bila je to druga majstorija Štilića u samo četiri dana jer je, podsjetimo, u srijedu sjajnim lob-udarcem pogodio mrežu Borca na Gradskom stadionu za potvrdu prolaska u polufinale Kupa BiH.

Neposredno prije Štilićevog večerašnjeg gola, iz igre je isključen štoper Tuzlaka Ivan Kostić, koji je za kratko vrijeme dobio dva žuta kartona (prvi u 42, a drugi u 48. minutu), pa je pulenima Amara Osima do kraja meča bio olakšan put ka pozitivnom rezultatu.

U samom finišu, u 88. minutu, gosti su od glavnog arbitra, Sabrije Topalovića iz Zenice, tražili da dosudi jedanaesterac za Tuzla siti nakon duela Nermina Crnkića i Siniše Stevanovića, ali se pištaljka zeničkog arbitra nije oglasila, uprkos buri protesta gostiju.

PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO:

Velež – Borac 2:1 (0:0)
/Cvijanović 65, Fajić 90+2 – Zakarić 88/

Široki Brijeg – Zrinjski 1:1 (1:1)
/Ćorić 36 - Filipović 25/

Željezničar – Tuzla siti 1:0 (0:0)
/Štilić 50/

Igrano u subotu:

Radnik - Zvijezda 09 5:1 (2:0)
/Bradonjić 14, 20, Plavšić 51, Motika 53, Sušić 79 - Blagojević 83/

Sloboda - Čelik 2:1 (2:0)
/Am. Bekić 4, 35 pen - Crnički 70/

Sarajevo - Mladost 2:1 (1:1)
/Miličević 42, Tatar 85 – Vazda 43/

TABELA: Sarajevo 45, Željezničar 42, Zrinjski 38, Borac 36, Tuzla siti 35, Radnik 34, Široki Brijeg 32, Velež 32, Sloboda 21, Mladost 18, Čelik 17, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC