• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solskjer bi samo protiv ''velikih'', Gvardioli se ovo nikad nije desilo

Autor mondo.rs

Malo zanimljivih brojki iz Premijer lige nakon novog Junajtedovog trijumfa protiv gradskog rivala.

 Solskjer bi samo protiv ''velikih'', Gvardioli se ovo nikad nije desilo Izvor: Getty images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Novi gradski derbi u Mančesteru bio je jedan od centralnih događaja dana, a Junajted je po treći put u sezoni bio bolji od Sitija. Solskjer je opravdao svoju reputaciju da je trener za velike mečeve.

Pep Gvardiola je još jednom ostao nemoćan pred kolegom, a ovog puta mu je nedostajao Kevin de Brujne, najbolji igrač njegovog tima. to se odrazilo na rezultat.

Možda će vas zanimati

Ekipa Mančester junajteda je mnogo sigurnija da će igrati Ligu šampiona naredne sezone. Predvođeni Norvežaninom, oni ovakve utakmice, poput gradskog derbija, lako rešavaju u svoju korist i skupljaju bodove koji vode u Evropu.

Pogledajte samo statistiku Solskjera iz tekuće sezone. Protiv ekipe Liverpula koja je najbolja u prvenstvu je upisao remi i poraz, protiv Čelsija je zabeležio tri trijumfa iz isto toliko mečeva, dok je Siti pobedio u tri od četiri odigrana meča.

Protiv tri najbolja tima u Engleskoj, Mančester junajted ne prosipa previše bodova. Kada tu dodamo i Lester, koji je jedan deo sezone bio sjajan, ali je sada posustao, upisujemo još jednu pobedu Junajtedu. Protiv Totenhema su slavili u prvom meču, dok sa Arsenalom imaju remi i poraz.

Tu se priča o Junajtedu završava, a sada da vidimo šta je to Pep Gvardiola ove sezone doživeo prvi put u karijeri. Nikada ranije se španskom treneru nije dogodilo da je u istom prvenstvu upiše sedam poraza!

Do danas su ''Građani'' bili poravnati sa Vulverhemptonom i Arsenalom, koji su izgubili 6 mečeva, ali imaju čak po 13 remija, ali sada su ''stigli'' Šefild junajted, koji je na sedam izgubljenih mečeva. Gradski rival, koji ima osam poraza, zaostaje čak 12 bodova za Sitijem.

Meč po dobrom neće pamtiti ni Rahim Sterling, kom je ovo bio 20. susret protiv Mančester junajteda i još uvek nije tresao mrežu tog tima. Upisao je samo dve asistencije od kako je debitovao, u jesen 2012. godine u dresu Liveprula.


Po lepom će oba duela protiv Mančester sitija pamtiti Entoni Marsijal, koji je bio strelac i u prvom ligaškom okršaju ovih timova. On je prvi igrač nakon Kristijana Ronalda kom je to pošlo za rukom u dresu Junajteda protiv gradskog rivala.

Mančester junajted je predvođen Ole Gunar Solskjerom srušio tradiciju staru skoro 60 godina. Poslednja sezona kada su po dva puta pobedili Čelsi i Mančester siti bila je 1960/61!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC