• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vornok savetuje Gvardiolu: Daj 200 miliona za Van Dajka i Bog da te vidi!

Autor Pavle Knežević

Stari lisac misli da Sitiju ne fali ništa osim dobrog štopera, kao i da bi uz Zvezdu Liverpula bio ubedljivo prvi

 Vornok savetuje Gvardiolu: Daj 200 miliona za Van Dajka i Bog da te vidi! Izvor: Getty Images/Alex Livesey, Alex Livesey/Getty Images Europe

Engleski trener i specijalista za promocije, Nil Vornok ima "jednostavan" savet za Mančester siti: dajte 200 miliona funti za Virdžila van Dajka i uživajte.

Vornok iz nekog razloga veruje da bi Liverpul pristao da proda svoju zvezdu, ali i da bi jedan igrač kompletno promenio situaciju, i to za nekih 35 bodova (recimo) u prvenstvu.

Možda će vas zanimati

Liverpul trneutno ima 25 bodova prednosti, iako "građani" imaju dva meča manje, a nedavno su osvojili i Liga kup. Ipak, Vornok veruje da bi Siti sa Vaj Dajkom u timu imao 10 bodova prednosti u odnosu na "redse".

"Dejan Lovren ne bi imao mesta kod mene u timu. Gledam šta su uradili. Da igraju sa Džoom Gomezom uz Van Dajka, bili bi okej, počeli bi opet da pobeđuju, jer Gomez pravi veliku razliku svojim ritmom", ", počeo je Vornok priču o odbrani Liverpula za Mančester ivning njuz.

A onda je usledila poenta.

"To je kao u Mančester sitiju. Ja i dalje mislim da su oni najbolji. Da imaju Van Dajka, ne bi im trebao niko drugi. Ja bih potrošio 200 miliona funti (231 milion evra) na Van Dajka. Da im je on u timu, imali bi 10 bodova više na prvom mislu. Ne mislim da im nešto posebno fali, osim takvog štopera", rekao je Vornok.

Svakako zanimljiva opsrevacija, ali stvarno je teško pomisliti da će se Liverpul odreći svoje zvezde. A koliko je Siti dobar – videćemo uskoro. Sigurno se pokazao pobedivši Real u Madridu posle preokreta u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Vornokov savet se, doduše, uklapa u onu čuvenu priču kada je Pep Gvardiola vlasnicima Sitija rekao da može da sastavi tim koji će igrati najlepši fudbal i pobeđivati sve. Kada su ga pitali "kako?", odgovorio je: "Prosto, kupite mi po dva najbolja igrača na svakoj poziciji".

Hoće li ga ovog puta poslušati vlasnici kluba?

Gvardiola ima ugovor sa klubom do 2021. godine.

Vornok je, inače, trenirao brojne klubove u Premijer ligi, ali više u Čempionšipu. On je rekorder po broju klubova koje je uspeo da uvede u viši rang takmičenja – osam.

Osim toga, radi i kao stručni savetnik i analitičar za brojne medije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC