• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajevićev spisak "zmajeva": "Borčevac" iz Voše i trio iz Premijer lige BiH!

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević saopštio je spisak igrača na koje računa za utakmicu baraža Lige nacija protiv Sjeverne Irske, koja se igra 26. marta u Zenici.

 Dušan Bajević spisak igrača za baraž Lige nacija i plasman na EURO 2020 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Zmajevi" će na "Bilinom polju" 26. marta dočekati Sjeverne Irce i u slučaju pobjede, izabranici Dušana Bajevića će u finalu na istom stadionu odmjeriti snage sa boljim iz duela između Slovačke i Republike Irske, koji vodi na EURO 2020.

Bajević je u ponedjeljak uputio pozive fudbalerima na koje računa za ove utakmice. U pitanju je 29 imena među kojima su i debitanti Siniša Saničanin iz Vojvodine i Anel Šabanadžović (AEK).

Na spisku je i trojac iz Premijer lige BiH (Amar Rahmanović iz Sarajeva, Branimir Cipetić iz Širokog Brijega, Vedran Kjosevski iz Željezničara), kao i povratnici među "zmajeve" - Miroslav Stevanović iz švajcarskog Serveta, golman Asmir Begović (Milan) i Ervin Zukanović (SPAL).

Možda će vas zanimati

"Čeka nas važna utakmica i odlučili smo se za veći broj igrača jer već imamo problema sa povredama i nadamo se da će svi ovi koji su na spisku doći zdravi i spremni na okupljanje 23. marta. Vjerujemo da igrači koje smo pozvali mogu na pravi način odgovoriti jednom ovakvom izazovu, kao što je plej-of. Ne smiju nas zavarati pobjede koje smo ostvarili u Ligi nacija, ovo je sasvim drugačija utakmica, a Sjeverna Irska je dobra ekipa i mogu nam stvoriti probleme. Ipak, mi imamo ogromnu ambiciju da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i na tom putu nas ne smije zaustaviti ni Sjeverna Irska, ali ni činjenica da nećemo na raspolaganju imati Radeta Krunića, Senada Lulića, Seada Kolašinca i Milana Đurića. Računali smo na njih ozbiljno, ali smatram da imamo kvalitet i da će se ostali igrači maksimalno potruditi da nadoknade njihov izostanak. Do okupljanja su nam ostale dvije sedmice i najvažnije nam je da svi budu zdravi. Takođe, vjerujem da uz ogromnu podršku sa tribina, kao što smo uvijek do sada imali, možemo ostvariti pobjedu u ovoj utakmici i otvoriti put ka finalu i plasmanu na EURO 2020", rekao je Bajević, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Izvor: FENA/Harun Muminović

Spisak igrača za utakmice sa Sjevernom Irskom i Slovačkom/Republikom Irskom:

Golmani: Ibrahim Šehić (BB Erzurumspor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa), Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Asmir Begović (AC Milan)

Odbrana: Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ervin Zukanović (SPAL), Ermin Bičakčić (TSG 1899 Hofenhajm), Marko Mihojević (Erzgebirge AUE), Darko Todorović (Holštajn Kil), Bojan Nastić (BATE Borisov), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Zoran Kvržić (Kajzerispor), Siniša Saničanin (Vojvodina), Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Vezni igrači: Miralem Pjanić (Juventus), Muhamed Bešić (Šefild junajted), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Haris Duljević (Nim), Amer Gojak (Dinamo), Deni Milošević (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Amar Rahmanović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (AEK)

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Armin Hodžić (Mol Fehervar), Smail Prevljak (KAS Eupen), Luka Menalo (Olimpija), Miroslav Stevanović (Servete).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC