• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" presudila Zildžoviću: Zvijezda 09 bez trenera

Autor mondo.ba

Teški trenuci za "fenjeraša" Premijer lige BiH.

 Adnan Zildžović podnio ostavku, Zvijezda 09 bez trenera Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Poslije niza loših rezultata i crne serije koja je kulminirala debaklom u semberskom derbiju protiv Radnika (1:5), Adnan Zildžović podnio je neopozivu ostavku na mjesto šefa strušnog štaba Zvijezde 09.

Tim iz Etno sela Stanišići čvrsto je prikovan za dno premijerligaške tabele, sa veoma malim šansama da zadrži status člana bh. elite i dogodine.

Zato je, nakon tačno pet mjeseci provedenih u Zvijezdi 09, Zildžović odlučio da se povuče.

Možda će vas zanimati

"Nakon slabog starta u proljetnom dijelu šampionata i katastrofalne utakmice u komšijskom derbiju protiv Radnika podnosim neopozivu ostavku na mjesto šefa strušnog štaba Zvijezde 09. Ovim putem želim da se zahvalnim uposlenicima Etno sela Stanišići, stručnom štabu i svim uposlenicima u Zvijezdi 09, medijima, porodici Stanišić, a posebno predsjedniku Borisu Stanišiću na korektnoj saradnji tokom svih pet mjeseci", prenosi klupski sajt Zildžovićevu izjavu.

On je tako omogućio nekom drugom stručnjaku da pokuša podići ekipu u posljednjoj trećiini prvenstva, iako to neće biti nimalo lako, s obzirom na veliki zaostatak od 10 bodova u odnosu na ekipe koje su van zone ispadanja.

"Na ovaj potez sam se odlučiou u cilju pozitivne šok terapije na tim i Zvijezdi 09 želim mnogo uspjeha i da dođe do konačnog cilja, a to je opstanak u Premijer ligi BiH", naveo je Zildžović.

Iz semberskog kluba potvrdili su da je poslije održanog sastanka Upravnog odbora prihvaćena ostavka Zildžovića, te je upućena zahvalnost za sve što je uradio u toku boravka u Zvijezdi 09.

Tim iz Etno sela Stanišići tako će u potragu za četvrtim trenerom ove sezone. Prije Zildžovića Slavoljub Bubanja sjedio je na klupi, dok je Zvijezda 09 u sezonu ušla sa trenerom Borisom Savićem.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC