• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesvakidašnja situacija u Brčkom: Treneri Jedinstva kao na ringišpilu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Promjene trenera u prvoligašu Srpske iz Brčkog nisu donijele ništa dobro. Naprotiv...

 Nusret Muslimović novi trener Jedinstva iz Brčkog Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Opet promjena na kormilu Jedinstva iz Brčkog, četvrta ove sezone!

Prvoligaš Republike Srpske već nakon prvog proljećnog kola odlučio se na promjenu trenera, pa je dosadašnjeg šefa stručnog štaba Vidoja Zarića zamijenio Nusret Muslimović.

Možda će vas zanimati

Ne bi tu bilo ništa čudno da Zarić svega par dana pred start drugog dijela šampionata nije imenovan za trenera, i to kao zamjena za Mustafu Peljtu, iskusnog stručnjaka koji je po završetku jesenje polusezone sjeo na klupu upravo umjesto Zarića, ali nije dočekao da ekipu predvodi u zvaničnim utakmicama.

Naime, rukovodstvo brčanskog kolektiva zbog kršenja klupske discipline uručilo mu je otkaz Peljti svega par dana pred meč sa Kozarom, tako da je sa Brčacima samo odradio zimske pripreme, ali debi nije upisao.

Jedinstvo je u subotu remiziralo 1:1 sa Kozarom, na otvaranju drugog dijela sezone, ali bod osvojen protiv tima iz Gradiške bio je nedovoljan Zariću da sačuva posao.

Umjesto njega, angažovan je Muslimović, mladi stručnjak sa UEFA "A" licencom, koji je do sada radio u Bratstvu iz Gračanice, te TOŠK-u iz Tešnja. Njegov debi očekuje se u subotu protiv Slavije.

Vratimo se sada na početak sezone. U prvoligaškom društvu Brčake je trebalo da predvodi Ninoslav Mirić, čovjek koji je osvojio šampionsku titulu u Drugoj ligi RS, grupa "Istok", te Jedinstvo uveo u najviši rang fudbala Srpske.

Izvor: MONDO/Miroslav Blagojević

Ali, i on je zbog privatnih razloga odlučio da odstupi s kormila svega četiri dana pred start povratničke sezone u Prvoj ligi RS.

"Vruć krompir" po pravilu je preuzeo Zarić, kojem to nije bilo prvi put da predvodi Brčake, ali se na toj poziciji zadržao samo do kraja jesenjeg dijela, gdje je Jedinstvo ostvarilo izuzetno skromne rezultate.

Turbulentna sezona i učestale promjene trenera nisu odnijele ništa dobro Jedinstvu. Naprotiv, na dosadašnjih 13 utakmica Brčaci su ostvarili po dva trijumfa i remija, uz čak devet poraza, pa su zakucani za samo dno tabele i sve je izvjesnije, naravno ako se nešto drastično ne promijeni, da ih dogodine nećemo gledati u društvu najboljih.

Teško je reći da li su neprestani odlasci i dolasci stručnjaka uzrok ili posljedica slabih rezultata, ali sigurno je da Jedinstvo očekuje izuzetno teška borba do kraja sezone, u kojem će Brčaci nastojati da nadoknade trenutni minus i zadrže status prvoligaša.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC