• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj odmora za prvoligaše Srpske: Kreću borbe za titulu i opstanak

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pauzi koja je trajala četiri mjeseca, konačno je došao kraj.

 Kraj odmora za prvoligaše Srpske: Kreću borbe za titulu i opstanak Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

Utakmicama 15. kola danas će, nakon duga četiri mjeseca pauze, biti nastavljeno takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

Fudbaleri Krupe zimsku pauzu dočekali su na liderskoj poziciji, sa velikih osam bodova prednosti ispred Rudar Prijedora, a upravo ove dvije ekipe sastaće se danas u Krupi na Vrbasu.

Možda će vas zanimati

Derbi, ne samo 15. runde, nego i cjelokupnog prvenstva, mogao bi već danas odlučiti konačnog pobjednika i putnika u Premijer ligu BiH.

Ukoliko tim Zorana Marića slavi pred svojim navijačima, steći će ogromnih 11 bodova prednosti i teško je očekivati da "rudari" mogu stići i prestići takav zaostatak.

Ipak, nema sumnje da će četa Igora Jankovića svim silama nastojati da slavi u kanjonu Vrbasa, kako bi prišla na pet bodova razlike, te prvenstvo učinila zanimljivim.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U taboru Krupe nije bilo bitnijih promjena tokom zimskog prelaznog roka. Svi nosioci igre od jesenas su ostali u klubu, angažovana su dva pojačanja (stigli Miloš Aćimović iz Zrinjskog i Nemanja Vidović iz mrkonjićke Slobode), tako da praktično u identičnom sastavu Krupljani dočekuju proljeće.

"Dočekujemo nastavak proljećnog dijela takmičenja spremni i željni da protiv dobre ekipe Rudara ostvarimo povoljan rezultat. Svjesni smo važnosti i težine meča. Nadamo se da ćemo u fer i korektnoj borbi radom i znanjem stići do željenog cilja", istakao je Marić u najavi derbija.

S druge strane, Janković je svjestan težine zadatka u kojem se njegov klub nalazi, ali može biti zadovoljan stanjem u kojem "rudari" dočekuju nastavak prvenstva.

"Odlično odrađene pripreme su iza nas, te vjerujem da će se naše dobre igre iz pripremnog perioda ponoviti i tokom borbi za bodove. Doveli smo neka pojačanja i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti još kvalitetniji nego jesenas. Iako su nas mngo već otpisali, želja nam je da derbi odigramo što bolje, nismo opterećeni i siguran sam da će se Rudar Prijedor vratiti u Premijer ligu BiH. Da li će to biti ove ili naredne godine, vidjećemo", poručio je Janković, u čijem timu je bilo prometno, stiglo je pet novih igrača Stefan Gavranović, Marinko Rastoka, Kenan Topolović, Dominik Posarić i Milan Šikanjić, dok je iz juniora seniorima priključen Dragan Bilbija. Istovremeno, pet igrača napustilo je klub.

Više o Prvoj ligi RS

Zanimljiv okršaj komšija očekuje se u Derventi. I Tekstilac i Alfa Modriča promijenili su trenere, te su angažovali mlade stručnjake umjesto Danimira Milkanovića (otišao u Sarajevo, gdje će biti pomoćnik šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću), odnosno Branka Savića. Na klupu Dervenćana sjeo je Čedomir Ćulum, dok će Modričane ubuduće predvoditi Dario Purić, pa će biti zanimljivo ispratiti duel ekipa koje su u donjem dijelu tabele.

I jedni i drugi mijenjali su tokom zimske pauze igrački kadar, a jedna od najvažnijih odluka u taboru nekadašnjeg šampiona BiH je penzionisanje dugogodišnjeg čuvara mreže Bojana Tripića.

U goste banjalučkom Željezničaru stići će Slavija. Banjalučani praktično ništa nisu mijenjali u igračkom kadru, dok je tim Slavije pretrpio brojne promjene. Najznačajnija pojačanja za "sokolove" su iskusni defanzivac Jadranko Bogičević, koji je stigao iz sarajevskog Željezničara, dok je "crveno-bijele" pojačao i Milovan Novaković, dosadašnji fudbaler Kozare.

I ove godine na našem portalu moći ćete pratiti specijal posvećen Prvoj ligi Republike Srpske - MONDO Tim kola.

Posljednjeplasirano Jedinstvo u prvom kolu nastavka dočekaće Kozaru. Izuzetno turbulentno bilo je u taboru Brčaka. Rukovodstvo kluba odlučilo se da tokom zime promijeni trenera, pa je Vidoja Zarića zamijenio Mustafa Peljto.

Ipak, Peljto neće dočekati start drugog dijela sezone, jer su klupski čelnici odlučili da mu se zahvale na saradnji samo tri dana pred nastavak prvenstvenih borbi, i to zbog kršenja klupske discipline.

Tako će na klupu ponovo Zarić, koji će pokušati da ostavi Jedinstvo među prvoligašima. Tim iz Brčkog angažovao je i određena pojačanja, pa je tako stigao Dario Damjanović, nekadašnji reprezentativac BiH.

U Kozari nije bilo previše dolazaka i odlazaka, pa je Nedžad Žerić uspio da sačuva okosnicu ekipe.

Slobodna u ovom kolu, zbog odustajanja Sloge iz Gornjeg Crnjelova, biće ekipa Podrinja.

Treba istaći da bi Prva liga RS naredne sezone trebalo da broji 12 ekipa, što je odluka novog rukovodstva Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Tako će, uz već pomenutu Slogu, prvoligaško društvo napustiti devetoplasirana ekipa (trenutno je na ovoj poziciji Jedinstvo), dok bi najviši rang fudbala Srpske trebalo da popune po dvije prvoplasirane ekipe iz drugih liga RS, Istok i Zapad.

PRVA LIGA RS - 15. KOLO:

Jedinstvo - Kozara
Željezničar - Slavija
Tekstilac - Alfa Modriča
Krupa - Rudar Prijedor
Slobodno: Podrinje

TABELA: Krupa 35, Rudar Prijedor 27, Kozara 21, Željezničar 15, Tekstilac 13, Podrinje 13, Slavija 12, Alfa Modriča 11, Jedinstvo 7.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC