• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pukovnik" Puzigaća i njegovi "vojnici"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iskusni defanzivac Krupe, Bojan Puzigaća za MONDO je govorio o pripremama u Medulinu, odnosu sa mlađim igračima i nadimku koji je dobio, te borbi za povratak u Premijer ligu BiH, koju je osvajao dva puta, sa Borcem i Sarajevom.

 FK Krupa pripreme Medulin - Bojan Puzigaća nadimak Pukovnik Izvor: MONDO/Goran Arbutina

/Od izvještača MONDA iz Medulina/

Ekipa Krupe, jedna je od najmlađih u Prvoj ligi RS, pa i u BIH, a na spisku trenera Zorana Marića znalo se naći i po osam igrača sa oznakom „U21“.

Među mladićima Krupe izdvaja se Bojan Puzigaća, iskusni 34-godišnji defanzivac koji je u karijeri nosio dresove Borca (u tri navrata), Čelika, poljske Krakovije, Sarajeva i Voždovca.

Možda će vas zanimati

 Iza njega je respektabilna profesionalna karijera, a ove zime došle su još jedne pripreme.

"Prošlo je već 17 godina otkako sam krenuo na prve pripreme, pa ako uzmeš po dva puta, ovo su mi otprilike 35. pripreme“, počeo je Puzigaća priču uz osmijeh.

Uprkos tome i dalje ide na terenu kao "dječak“, a tako je i na pripremama u Medulinu.

"Drugačije ne može“, poručuje tokom pauze za odmor i objašnjava:

"Svaki trening idem maksimalno. Davno sam to naučio od jednog svog trenera, pa u šali kažem :'U fudbalu i seksu ne postoji minuli rad, uvijek je novo dokazivanje'. I to je istina. Svaki trening je novo dokazivanje, svaka utakmica je novo dokazivanje. Svaka utakmica je najvažnija, bilo da je pripremna, prvenstvena, kup, to je nebitno. Svaka prva sljedeća je najvažnija i ostavlja posljednji utisak i na trenera i na upravu i na kraju krajeva na samog sebe. Uvijek je dokazivanje“.

A u Krupi je mnogo onih željnih dokazivanja.

"Mahom su sada mlađi igrači, željni su rada, dokazivanja. A imaju stvarno dobre uslove i to ne samo ovdje, nego generalno u klubu. Kada sam ja počinjao toga nije bilo, sada mladi igrač ima sve za odmor, suplemente, bazen, đakuzi, tursko kupatilo, salu za sastake i ne oskudijevaju ni u čemu“.

Svojim iskustvom, znanjem i ponašanjem Puzigaća je zasluženo lider ekipe kojeg mlađi igrai izuzetno poštuju, a od njih je dobio i zanimljiv nadimak.

"Klinci me zovu pukovnik. Uvijek im kažem, tu sam za bilo kakav vid saradnje, na terenu, van njega, pa i u gradu ako im treba nešto, jer ja sam tu iz grada. Uvijek imaju moj broj telefona, tu sam za bilo kakav savjet i pomoć na terenu ili van njega. Oni to koriste na najbolji mogući nain i nadam se da će tako i ostati. Ekipa je mlada poletna, željna uspjeha i dokazivanja i glavni cilj je da uspiju oni i klub i da oni žive od toga“, otkriva Puzigaća.

Iako defanzivac, njegovi savjet jednako mnogo znače i onima koji napadaju i koji brane gol.

"Dam poneki savjet i jednima i drugima. Čitav život sam igrao u odbrani, a težio sam ka naprijed. Iskustvo me naučilo da znam bilo koji dio terena i trudim se da im pomognem i da bude svima dobro i njima i meni i klubu“.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Odličnog mentora fudbaleri Krupe imaju i u treneru Zoranu „Džimiju“ Mariću.

"Šef je odličan mentor, od njega možemo dosta da naučimo. Pa i ja kao stariji igrač imam uvijek šta da zapišem. Za sebe govorim jer sam i okrenut malo ka trenerskim vodama, pa svaki trening koristim da nešto zapišem, ono što čujem, vidim. Za mlađe je to normalno da oni nisu zainteresovani toliko za to, oni žele da odrade trening i da idu svojim putem. Ali zaista imamo dobre uslove. Na njima je da rade, da slušaju, ali stvarno imaju jaku volju i pokazuju iz dana u dan da imaju veliku ambiciju da žive od toga. Danas je situacija u bh. fudbalu da se može dobro živjeti od toga. Ako Bog da da se na ljeto vratimo na veliku pozornicu i oni su tu“, rekao je Puzigaća.

Krupi slijedi polusezona u kojoj je cilj da odbrani titulu jesenjeg šampiona RS i plasira se u Premijer ligu BIH.

"Prvi dio polusezone bili smo ubjedljivi, bez poraza i  završili sa osam bodova prednosti. Došli smo ovdje da se spremimo, imamo dobru, mladu ekipu. Ostali smo svi na okupu, nadam se da neće niko otići. Pripreme idu jako dobro, odlično treniramo, igramo utakmice i nadam se da ćemo biti spremni za to prvo kolo protiv Rudara. Po meni, to će odlučiti tok prvenstva, ako ih dobijemo imaćemo 11 bodova i mnogo lagodniju situaciju za nastavak prvenstva. To moramo da zaslužimo na terenu, ima još dosta do toga i svaki trening je bitan, nadam se da neće biti povreda“, istie Puzigaća.

Na turniru u Medulinu osim Krupe su izmađu ostalih premijerligaši Zrinjski i Radnik, kao i prvoligaš Rudar Prijedor, najveći rival u borbi za elitni bh. rang.

"Nema prijateljskih utakmica, postoje samo takmičarske i pripremne. Tu je Rudar, znamo se, oni nas mi njih, nema tu tajni. Ovdje je osam ekipa, tu je Zrinjski koji je bio šampion, tu imam dosta i prijatelja pa i iz Poljske. Imamo vrhunske uslove od terena do hotela, hrane svega ostalog i na nama je da dobro radimo i spremimo se za nastavak prvenstva“, zaključio je Puzigaća.

MONDO U MEDULINU:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC