• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji golman Prve lige RS donio odluku: Povratak kući, prvoj ljubavi!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Dosadašnji čuvar mreže Rudar Prijedora Mirza Hamzabegović odabrao je novi klub, koji će za mnoge biti iznaneđenje.

 Mirza Hamzabegović potpisao za Podgrmeč iz Sanskog Mosta Izvor: MONDO

Mirza Hamzabegović nedavno je raskinuo ugovor sa jesenjim vicešampionom Republike Srpske, Rudar Prijedorom, gdje je imao sjajnu polusezonu.

Naime, na golu "rudara" na 13 mečeva primio je samo pet golova, te tako postao najbolje ocijenjeni golman Prve lige RS. Ipak, uslijedio je rastanak dvije strane i Hamzabegović se dao u potragu za novim klubom.

Možda će vas zanimati

Bilo je nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH, zatim Prve lige Federacije BiH, ali klub koji je izabrao iznenadiće mnoge.

"Odlučio sam da se vratim kući, tamo gdje je sve počelo. Izabrao sam da stanem na gol Podgrmeča, koji želi da se vrati u Prvu ligu Federacije BiH. Tu sam kod kuće, uz porodicu, kako sam rekao i ranije, što mi je i najvažnije, a želim i njima da pomognem. Drago mi je što ću ponovo braniti za tim u kojem sam počeo karijeru", rekao je u javljanju za MONDO Hamzabegović, koji se tako poslije sedam godina vratio u klub iz Sanskog Mosta, te potpisao ugovor do kraja sezone.

Podgrmeč je trenutno drugoplasirani tim Druge lige FBiH, grupa "Zapad", sa jasno izraženim ambicijama da se vrati u prvoligaško društvo, odakle je ispao 2016. godine.

Izvor: MONDO

Lider Rudar iz Han Bile "bježi" samo bod, dok je Podgrmeč sa 29 bodova izjednačen sa Novim Travnikom, koji je na trećem mjestu. Na četvrtom mjestu je FK Vitez sa 28, slijedi Krajina iz Cazina sa 26, NK Vitez i Brekovica 78 sa po 24 boda... što jasno pokazuje koliko je šampionat izjednačen, s obzirom da sedam najbolje plasiranih ekipa dijeli svega šest bodova.

Podsjetimo, Hamzabegović je do 2010. godine branio boje Podgrmeča, kada se preselio u hrvatsku Novalju. Već sljedeće godine uslijedio je povratak u Sanski Most, gdje se zadržao dvije godine.

Zatim je 29-godišnji golman nosio dres Jedinstva iz Bihaća, Birkirkare s Malte, Bratstva iz Gračanice, tuzlanske Slobode i Sloge iz Siminog Hana (danas Tuzla siti), a od januara 2018. godine do nedavno bio je član Rudar Prijedora.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC