• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamzabegović napustio Rudar Prijedor, ponude na vagi

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Najbolje ocijenjeni golman u jesenjem dijelu sezone Prve lige Republike Srpske raskinuo ugovor sa "rudarima" i u potrazi je za novim angažmanom.

Jesenas najbolje ocijenjeni golman Prve lige Republike Srpske Mirza Hamzabegović, čija mreža se u prvom dijelu prvenstva tresla samo pet puta, sporazumno je raskinuo ugovor sa Rudar Prijedorom i u potrazi je za novim angažmanom.

Kako je u razgovoru za MONDO istakao, nije bio zadovoljan određenim stvarima u Prijedoru, što ga je navelo da traži raskid ugovora.

"Teško je pojasniti uzroke okončanja saradnje sa Rudar Prijedorom. Vidio sam da neke stvari možda izmiču kontroli i mogu reći da sam bio prinuđen da tražim raskid ugovora. To je bila moja želja i moj zahtjev. Najvažnije od svega je da smo se korektno razišli. Ponosan sam što sam bio u prilici da nosim dres Rudar Prijedora“, istakla je dosadašnja "jedinica" Prijedorčana.

Pročitajte i ovo

Na naše pitanje da li je možda ponuda nekog bolje rangiranog kluba od Rudar Prijedora uticala na to da napusti klub sa Sane, Hamzabegović kaže:

"Iskreno, ponuda ranije nije bilo, ali sada ih ima. Bilo je određenih interesovanja iz Premijer lige BiH i Prve lige Federacije BiH, tako još uvijek razmatram opcije. Razmišljam o svemu, staviću sve ponude na vagu i vidjeti šta je u ovom trenutku najbolje za mene, ali i moju porodicu, kako ne bih morao da putujem daleko od kuće", naglasio je 29-godišnji golman.

Hamzabegović je u prvom dijelu sezone Prve lige RS bio neizostavan na golu "rudara". Upisao je 13 nastupa, odnosno 1170 minuta, tokom kojih je savladan svega pet puta.

Na početsku sezone uspio je ostvariti niz od 468 minuta bez primljenog gola, a ta serija prekinuta je u derbiju 6. kola, kada je Krupa slavila u Prijedoru 2:1.

ODLASCI-DOLASCI

Osim Hamzabegovića, redove Rudar Prijedora po završetku jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi RS napustili su Aleksandar Malbašić i Dragan Arežina, dok je dres "rudara" zadužio povratnik Marinko Rastoka, te Dragan Bilbija, talentovani omladinac koji se priključio prvom timu.

Marko Golubović, Josip Miketek (Krupa), Filip Blagojević (Slavija), Nemanja Gavrić i Dejan Glišić (Kozara) jedini su igrali koji su uspjeli da nadmudre čuvara mreže Prijedorčana.

"Naravno da sam zadovoljan činjenicom da sam primio samo pet golova, ali, kako se to kaže, uvijek može i mora bolje. Ali, možemo biti nezadovoljni bodovnim saldom, s obzirom da za Krupom zaostajemo osam bodova."

Krupa i Rudar Prijedor jedini su kandidati za plasman u Premijer ligu BiH, ali je tim Zorana Marića već napravio popriličnu prednost i biće im daleko lakše na proljeće u odnosu na Prijedorčane.

"Svi koji poznaju sport i fudbal, znaju da ta bodovna razlika ne mora ništa da znači. Ima još mnogo utakmica do kraja prvenstva, tako da se sve to može promijeniti. Treba naglasiti da smo pred početak prvenstva promijenili skoro kompletnu ekipu, samo dva igrača od ranije su tu, tako da je trebalo puno vremena da se uigramo", zaključio je Hamzabegović pojasnivši razlog nešto lošijih rezultata od očekivanih.

Hamzabegović je dres Prijedorčana nosio od januara 2018. godine, kada je stigao iz Sloge iz Siminog Hana (današnjeg Tuzla sitija).

Prethodno je branio za tuzlansku Slobodu, prvoligaše Federacije BiH Bratstvo iz Gračanice, Jedinstvo iz Bihaća i Podgrmeč iz Sanskog Mosta, dok je jedno vrijeme bio i član hrvatske Novalje.

Kratku epizodu imao je i u inostrastvu, gdje je 2015. godine nosio dres Birkirkare s Malte.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Još vijesti o Rudar Prijedoru

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Komentar

Uaa Jankela

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC