• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako je "Kamp Nou", nije bauk: Zidan uradio nešto što niko nikada nije!

Autor mondo.rs

Trener Real Madrida ni poslije pet utakmica na stadionu Barselone ne zna za poraz.

Posljednji "Klasiko" nije bio spektakularan kao brojni prije njega, a odmoglo je što ni Barselona ni Real Madrid nisu postigli pogodak.

Ipak, taj meč ostaće upamćen po uspjehu Zinedina Zidana. Francuz je i dalje neporažen na gostovanjima najljućem rivalu!

Možda će vas zanimati

 Prvi "Klasiko" odigran je 13. maja 1902. godine, prije punih 117 godina, ali niko do sada nije uspio da uradi ono što je uspeo Zidan.

Trener Real Madrida postao je prvi trener u istoriji ovog rivalstva koji je uspio da na prvih pet mečeva protiv Barselone na "Nou Kampu" ostane neporažen!

Zidan je u posljednjem okršaju dva tima upisao drugi remi, a ostvario je i tri pobjede, pa je jasno da nema strah od najvećeg stadiona u Evropi.

Ovaj učinak je naročito impresivan kada se zna da Barselona već duže dominira Španijom, osvojivši osam od prethodnih 11 titula prvaka države.

Zidanov Real u pomenutih pet mečeva ima gol-razliku 8:5 protiv katalonskog tima. Barselona je, recimo, prošle sezone slavila na "Nou Kampu" protiv Madriđana i to 5:1, ali Zidan tada nije bio trener "kraljevskog" kluba.

Španski "AS" ističe da su mnogi veliki treneri dolazili na stadion Barselone i odlazili povijenog repa. U prvom dolasku na "Kamp Nou" poraženi su bili Karlo Anćeloti sa njegovim Milanom, Žoze Murinjo sa Čelsijem, pa čak i Pep Gvardiola kada se vratio na mjesto uspjeha kao trener Bajern Minhena.

Zidan je prvi put stigao na stadion Barselone u aprilu 2016. kada je Real slavio 2:1 u njegovom prvom "Klasiku". Barselona će još malo morati da pričeka na prekidanje ovog niza...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC