• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogi hoće "zarobljenog" Luku Jovića, ali ko može da ga plati?

Autor Nikola Janković

Ako Ramadani uspe da mu obezbedi platu koju, prema pojedinim izvorima, naš fudbaler ima u Madridu... moguće je da ćemo ga uskoro videti na drugom mestu.

 Plata-Luke-Jovica-u-Realu-20.834.000-evra-400.654-evra-nedeljno Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Luka Jović (22) počeo je osam od 35 utakmica u prvoj sezoni od 60 miliona evra vrednog transfera u Real Madrid kojim je, istovremeno, postao treći najplaćeniji igrač kluba iza Edena Azara i Gareta Bejla.

Iako ni Belgijanac u prvoj, odnosno Velšanin u sedmoj sezoni od dolaska na "Bernabeu" nisu prikazali više od Srbina, po pravilu je Jovićev ekspresni odlazak iz Madrida udarna tema u medijima širom Evrope, a ništa drugačije nije bilo ove nedelje na stranicama italijanskog lista "Il Mattino".

TAKVU PLATU U NAPULJU NEMA NIKO, NI BLIZU!

Možda će vas zanimati

Najplaćeniji igrači Reala:

31,25 / Eden Azar

27,94 / Garet Bejl

20,83 / Luka Jović

20,00 / Marselo

20,00 / Toni Kros

***

sume su u milionima evra

izvor: Capology

Uredništvo napuljske redakcije, tradicionalno upućeno u dešavanja u Napoliju, najavilo je da predsednik tog kluba Aurelio De Laurentis upravo u najskupljem srpskom fudbaleru svih vremena vidi idealnog naslednika za odlazeći tandem Dris Mertens/Arkadijuš Milik.

Međutim, postavlja se pitanje kako Napoli misli da plati i obeštećenje koje bi odobrovoljilo prvog čoveka Reala, Florentina Pereza i, pritom, finansira Jovićevu astronomsku zaradu od 20.834.000 evra po sezoni... odnosno 400.654 evra nedeljno.

Na sve to, kada je prošlog jula bio predstavljen dan posle Azara, Jović je sa "kraljevskim klubom" potpisao ugovor do juna 2025. godine što znači da mu prema ugovoru pripada ukupno 125 miliona evra.

Poređenja radi, kapiten i miljenik navijača Napolija, Lorenco Insinje, zarađuje 8,5 miliona evra ove sezone, Kostas Manolas pola, a Irving Lozano milion evra manje.

KAKO ONDA U NAPOLI? FALI RAMADANI ZNA!

Izvor: as.com/screenshot


Dobro je poznato da fudbaleri ne pristaju na manju platu prilikom prelazaka iz kluba u klub, naprotiv, osim u ekstremnim slučajevima ili poznim godinama karijere.

"Il Mattino" navodi da će ključni čovek u novom transferu reprezentativca Srbije biti njegov menadžer Fali Ramadani, koji ima izuzetne odnose sa De Laurentisom i već trojicu fudbalera u sastavu trenera Đenara Gatuza: Kalidu Kulibalija, Dijega Demea i još jednog reprezentativca naše zemlje, Nikolu Maksimovića.

Jović je u dresu Ajntrahta prošle sezone postigao 27 golova, od čega deset u Ligi Evrope, čime je dokazao vanserijski talenat i potencijal za najviše domete, međutim od dolaska na treninge Zinedina Zidana u "Valdebebasu" našao se u senci nezamenljivog Karima Benzeme zbog čega je počeo samo jednu utakmicu u Ligi šampiona i pet u Primeri.

Postigao je dva pogotka, uz dve asistencije. Bejl je dao jedan gol više, Azar jedan manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC