• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ideje: Italijani razmatraju baraž za šampiona i opstanak

Autor mondo.ba

U slučaju da prvenstvo u Seriji A uskoro ne bude nastavljeno, Italijani su spremili novo potencijalno rješenje.

 Evo ideje: Italijani razmatraju baraž za šampiona i opstanak Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Naime, s obzirom na probleme sa koronavirusam, čelnicima Serije A, B i C dat je rok do 23. marta da osmisle način kako privesti kraju takmičenje u tri pomenute lige.

Možda će vas zanimati

Vlada u Italiji suspendovala je sva sportska takmičenja do 3. aprila, a predsjednik Lege Pro (treća italijanska liga) Frančesko Gireli saopštio je šta se danas dešavalo na vanrednom sastanku čelnika Fudbalskog saveza Italije.

"Razmatramo ideju da svaka od naših liga zasebno odlučuje o koracima koje će poduzeti. Prvobitna ideja je da sve utakmice budu odigrane, ali moramo da razmotrimo i alternative", rekao je Gireli, te pojasnio moguće opcije:

"Postoje opcije da nikom ne pripadne 'skudeto', da se pehar dodijeli trenutno vodećoj ekipi, ali i da se organizuje baraž, kako za titulu, tako i za opstanak."

U Francuskoj, Španiji, Portugalu i Njemačkoj neke utakmice igraju se bez prisustva gledalaca, a sve je izvjesnije da bi predstojeće Evropsko prvenstvo, zakazano za jun i jul, moglo da bude odgođeno, ili u najgorem slučaju čak i potpuno otkazano.

"Svaka liga za sebe odlučuje kako će okončati sezonu. Kada je Serija A u pitanju, ako otkažemo ostatak sezone i razmotrimo stanje na tabeli, onda bi iz lige ispala trenutno tri posljednjeplasirana kluba. Ne razmatramo ideju o proširenju Serije A na 22 kluba, odnosno promociju dva kluba iz Serije B u najviši rang", naglasio je Gireli.

"Fudbal mora da se prilagodi potrebama i teškoćama u kojima se našla naša država. To moramo da prihvatimo", dodao je on.

Kada su u pitanju Liga šampiona i Liga Evrope, Gireli je naglasio da je zabrinut za mečeve koji su planirani za četvrtak.

"Razgovarali smo sa predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom. U pregovorima su sa španskom Vladom, koja je otkazala sve letove iz i za Italiju, te je pitanje kako će ekspedicija Rome putovati u Sevilju."

Istog dana Inter bi trebalo da ugosti Hetafe, dok će naredne sedmice Napoli u goste Barseloni, te je veliko pitanje kako će biti organizovana ova tri meča.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC