• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši vezista brani Freda: Očekuju da je ''desetka'', a on kompletan igrač

Autor mondo.rs

Prva sezona u Mančesteru je bila loša, druga mnogo bolja.

 Bivši vezista brani Freda: Očekuju da je ''desetka'', a on kompletan igrač Izvor: Tanjug, Kerstin Joensson/AP

Kada je Brazilac kupljen iz Šahtjora, očekivanja su bila ogromna. Igrao je sjajno u ukrajinskom klubu, doneo je i kvalitet i iskustvo, pojačanje u veznom redu je bilo potrebno. Mnoge stvari se nisu poklopile u prvoj sezoni.

Fred je često delovao odsutno, kao da fudbal igra samo kada je lopta u njegovim nogama. Žoze Murinjo to nije trpeo, pa je sakupio samo 25 nastupa, među kojima su i neki ulasci sa klupe. Teško je privikavanje na englesku.

Možda će vas zanimati

Ali, ako pitate Ovena Hargrivsa, Fred je odličan igrač. Nekadšanji vezista junajteda i Bajerna, reprezentativac i osvajač mnogih trofeja, smatra da je Brazilac mnogo bolji nego što se predstavlja trenutno.

''On je kompletan vezista. Ako bi svojoj igri dodao i golove, to bi značilo da je perfektan. Odličan je sa loptom, agresivan je kada je nema i igrači oko njega sada funkcionišu sve bolje. Zato što je Brazilac od 50 miliona funti, ljudi su očekivali da bude kreativni vezista'', istakao je Hargrivs i nastavio

''Možda nije previše ofanzivan, ne postiže golove i ne kreira, ali je sjajan vezni fudbaler'', reči su nekadašnjeg igrača na sličnoj poziciji.

Hargrivs kao jedan od razloga za podizanje forme Brazilca navodi i novi vezni red Ole Gunar Solskjera. Pored Freda su tu Bruno Fernandeš i Nemanja Matića.

''Sada je bolje izbalansirano. Matić je defanzivniji, Fred igra između dva kaznena prostora, a Bruno kreira. Svako se oseća komforno u svojoj ulozi'', ističe nekadašnji član Mančestera.

Pod trenerskom palicom Solskjera, Fred pruža mnogo bolja izdanja nego kod Murinja. Period adaptacije je prošao, ali u klubu smatraju da ono najbolje tek treba da stigne od strane veziste koji je stigao iz Ukrajine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC