• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Brnabić žestoko o fudbalerima: Milioneri, dolaze, a ne idu u izolaciju!

Autor Pavle Knežević

"Patriotski bi bilo da su ostali tamo gde rade i plaćaju porez"

 Ana Brnabić žestoko o fudbalerima: Milioneri, dolaze, a ne idu u izolaciju! Izvor: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić žestoko je kritikovala fudbalere iz inostranstva koji su se u jeku pandemije vratili u Srbiju i nisu otišli u karantin.

"Imaju milionske ugovore, a dolaze ovde i nisu u izolaciji", rekla je premijerka, ali nije nikoga imenovala. To je inače krivično delo za koje preti kazna od godine do osam godina zatvora.

Možda će vas zanimati


Ana Brnabić je na večerašnjem obraćanju kritikovala povratnike u zemlju.

"Jedna stvar nastavlja da nas izuzetno muči su naši građani, povratnici iz inostranstva, koji (se vraćaju) i pored svih apela da se ne vraćaju u Srbiju, jer moraju da budu u izolaciji. Imamo danas gužvu na granicama, apeli nisu uslišeni. Kolone su izmeđ 15 i 20 kilometara na Batrovcima. Od 14. marta do jutros u osam u Srbiju se vratilo oko 60.000 naših građana", rekla je konsternirana premijerka i nastavila.

"Zaista neverovatan broj, i to će ostati poseban bezbednosni izazov. Važno je da to kažem, iako ću biti kritikovana, mi imamo konkretne podatke da se u Srbiju u poslednjih 48 sati vraćaju i građani kojima je potvrđeno da su zaraženi koronavirusom! Oni lekovima snižavaju temperaturu, dolaze ovde i mi ih stavljamo u izolaciju ili bolnice. To je novi izazov sa kojim se surećemo, i zbog toga smo odlučili da dodatno ooštrimo mere kako bi probali da zaštitimo stanovništvo u Srbiji", rekla je ona.

Posebna meta kritika su fudbaleri. Iako niko nije imenovan, Informer je objavio da je Luka Jović pobegao iz karantina u Madridu i doputovao u Beograd. Isti tabloid objavio je fotografije i Nikole Ninkovića, koji igra u Italiji, navodno iz kafića u Beogradu.

"U ovom trenutku patriotski je bilo da su ostali u zemljama u kojima s u živeli i tamo se lečili. Ali, tamo se zdravstvena zaštita plaća, a ovde je besplatna. To nas sada neizmerno opterećuje. Na kraju, videli ste primere naših fudbalera, gde imaju milionske ugovore, a dolaze ovde i nisu u izolaciji", rekla je premijerka.

Ona je kazala da je Vlada Srbije za povratnike koji prekrše mere izolacije obezbedila objekte u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koji će služiti za njihov smeštaj.

"Ako prekrše izolaciju, biće u ovim objektima pod stražom. Ako takvo lice zarazi druga lica, može mu se izreći kazna od jedne do osam godina zatvora. Ako usled zabrane kretanja takvo lice uzrokuje smrt, kazna je od dve do 12 godina", zaključila je premijerka.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC