• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć koju Krejven Kotidž još pamti: Rušenje Juventusa na putu do finala

Autor mondo.rs

Bila je to sezona 2009/10, a Juventus i Fulam su igrali osminu finale kupa UEFA.

 Juventus - Fulam Kup UEFA Izvor: Getty Images/Phil Cole, Phil Cole/Getty Images Europe

Juventus je u prvom meču upisao pobedu, rezultatom 3:1 i činilo se da je revanš u Londonu samo formalnost. Fulam je već bio u sjajnoj evropskoj sezoni, a Juventus, iako ni blizu jak kao danas, maštao je o velikom rezultatu nakon nekoliko turbulentnih godina.

Predvođeni Del Pjerom, uz Markizija, Kamoranezija, Trezegea, Kanavara i ostale, Italijani su bili favoriti i prve prvog susreta. Sa sjajnim rezultatom iz prvog meča, niko nije mislio o ispadanju.

Možda će vas zanimati

A onda se desila magična noć na Krejven Kotidžu. Meč koji će navijači Fulama pamtiti zauvek, kao i celokupnu sezonu u kojoj su stigli do finala kupa UEFA. Bila je to ekipa sa Švarcerom na golu, Hangelandom i Končeskim u defanzivi, iskusnim Demijenom Dafom, legendom nekoliko klubova Bobijem Zamorom...


Krenulo je loše, pogotkom za goste već u drugom minutu meča. Trezege je bio strelac, a to je značilo i još težu situaciju za Fulam. Momci iz Londona su morali da postignu četiri gola kako bi izborili prolaz među osam najboljih timova u takmičenju i uspeli su u tome!

Krenulo je snažno, pošto je na 1:1 izjednačio Bobi Zamora već u 9. minutu meča. Sa golovima je nastavio Mađar Zoltan Gera, koji je pogodio u 39. minutu, a zatim i sa bele tačke u 48. minutu meča. Tada je počela da se budi nada u prolaz.


Loših vesti za klub iz Torina je bilo i u 26. minutu meča, kada je Fabio Kanavaro srušio Zoltana Geru i zaradio isključenje. Sa igračem više na terenu i više od 40 minuta da postignu još samo jedan gol, Fulam je bio u idealnoj situaciji.

Uspeli su u tome, pošto je Klint Dempsi u finalu postigao gol za eliminaciju slavnog italijanskog kluba. Gosti do kraja nisu mogli da se vrate, a još jedan bitan detalj iz finiša je crveni karton za Džonatana Zebinu.

Ekipa Fulama je u narednim fazama takmičenja eliminisala Volfsburg i Hamburg, a u finalu je poražena od Atletiko Madrida. Španski tim je u polufinalu savladao Liverpul, a zatim pobedom u produžecima sprečio i drugi engleski tim da se domogne trofeja.

Ipak, jedna od najboljih noći na Krejven Kotidžu zauvek će ostati u sećanju navijača Fulama. Eliminisati Juventus, nakon poraza od 3:1 u prvom meču, nije mala stvar.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC