• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanjas pravi planove za sljedeću sezonu: Valjda će biti nešto privlačno

Autor Jovan Terzić

"Igranjem u Ligi šampiona ostvario sam san", konstatuje Španac koji je za "Marku" pričao o periodu u Crvenoj zvezdi.

 Hoze-Kanjas-Crvena-zvezda-transfer Izvor: MN PRESS

Prvi Španac koji je ikada zaigrao za Crvenu zvezdu, Hoze Alberto Kanjas, po svemu sudeći ostaće upamćen kao neko ko nije ostvario očekivanja u crveno-bijelom dresu. 

Iskusni vezista upisao je 21 nastup i postigao jedan gol (u prvenstvenih 3:1 protiv Mačve), ali iako je bio daleko ispod nivoa od nekoga ko je tokom karijere igrao za Betis, Svonsi, Espanjol i PAOK, možda bi bilo pregrubo okarakterisati ga kao potpuni promašaj, pošto je bio akter kjučnih utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Možda će vas zanimati

Vladan Milojević je imao povjerenje u 32-godišnjeg Španca, međutim, dolaskom Dejana Stankovića njegov status se drastično promijenio. 

Kanjas je, uz Brazilca Žandera, već od prvog dana zimskih priprema odvojen od ekipe, pa je jasno da u Zvezdi više ne računaju na njega.

Očekivalo se da tokom zime napusti klub, ali nije pronašao novi angažman, nego je ostao u Beogradu da trenira individualno i čeka ljetni prelazni rok. 

Zbog pandemije korona virusa i zastoja u svim sportskim takmičenjima veliko je pitanje šta će se dalje dešavati, a Kanjas je o prethodnim mjesecima svoje karijere govorio za čuvenu "Marku". 

"Moja situacije se promijenila kada je došao novi trener, Dejan Stanković. Nije računao na mene i od početka sam počeo da treniram samostalno", objasnio je centralni vezista koji se već neko vrijeme nalazi u domovini, kako bi bio sa porodicom u vrijeme širenja opasnog virusa.

"Tražio sam od kluba da odem u Španiju na 10 dana, a taman kada je trebalo da se vratim, u Srbiji su proglasili vanredno stanje. I dalje ima letova, ali bih onda po dolasku u Beograd morao u karantin na 28 dana. Pošto je srpska liga u prekidu i ekipa ne trenira, dobio sam dozvolu ljudi iz kluba da ostanem duže i hvala im na tome".

Kanjas se trenutno nalazi u Kadizu gdle, kao što bi i u Beogradu, mora da bude u kućnom karantinu.

"Trudim se da imam dnevnu rutinu. Budim se rano, hranim se zdravo i treniram dva sata dnevno. Vozim kućni bicikl, trčim u mlestu, istežem se...".

Period od lletošnjeg dolaska u Zvezdu bio je neizbležna tema. 

"Bio sam slobodan igrač poslije isteka ugovora sa PAOK-om, u kom sam proveo tri nevjerovatne godine, najbolje u karijeri. Dolazak u Beograd bio je veliki izazov. Zvezda je klub bogate tradicije, evropski šampion, svake sezone se bori za titulu, igra Ligu šampiona. Bilo je to savršeno mjesto za nastavak karijere, ali sada je vrijeme da razmišljam o budućnosti i nadam se da će za sljedeću sezonu iskočiti nešto privlačno", iskren je Kanjas.

Iako nije sve ispalo kao što je bilo zamišljeno, jedno će zauvijek pamtiti.

"Čast mi je što sam prvi Španac koji je igrao i dao gol za Crvenu zvezdu. Smatram sebe srećnim čovjekom što sam profesionalni fudbaler i što sam igrao u klubovima u kojima sam igrao, ali učešće u Ligi šampiona je ostvarenje sna", zaključio je Kanjas i dodao da mu je drago što ima i njegovog doprinosa u velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Smatra da bi tolika razlika trebalo da je dovoljna za treću uzastopnu titulu prvaka Srbije. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC