• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pankovu se sviđaju humanitarne akcije: Sigurno ću pomoći još koji put

Autor mondo.rs

Defanzivac Crvene zvezde prepun utisaka nakon što je sa kapitenom Milanom Borjanom pomagao pri spremanju paketa za penzionere.

 Fk-Crvena-zvezda-Radovan-Pankov-humanitarna-akcija-pakovanje-paketa-za-najstarije Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je reagovala u ovim teškim trenucima, a dvojica njenih članova, kapiten Milan Borjan i defanzivac Radovan Pankov pomagali su u Beogradskoj areni.

Njih dvojica su volontirali u pakovanju paketa za najstarije sugrađane. Zvezdin junak penal serije u Kopenhagenu prepun je utisaka zbog toga.

Možda će vas zanimati

Defanzivac Crvene zvezde je u opširnom razgovoru za klupski sajt ispričao kako je protekla akcija, ali i šta sa porodicom radi tokom tada u karantinu.

''Novo iskustvo za mene, ali fenomenalno. Osjećao se ispunjeno, gordo što sam mogao i na ovaj način da pomognem. Spakovali smo juče između 10 i 15 hiljada paketa za penzionere, nije nam bilo teško bez obzira na svu zaštitu koju smo na sebi imali i uvijek ćemo se rado odazivati akcijama u kojima možemo da pomognemo. Ne znam da li ćemo baš svaki dan moći da budemo u Areni zbog treninga i drugih obaveza, ali ćemo sigurno pomoći još koji put jer će ova akcija trajati desetak dana'', ističe Pankov.

Fudbaleri srpskog kluba su u ovim vanrednim okolnostima napravili posebnu grupu na društvenim mrežama koja se samo odnosi na humanitarni aspekt.

''Mi, igrači smo u svakodnevnom kontaktu u raznim grupama na društvenim mrežama a ovu smo ciljano otvorili kako bismo mogli da budemo u toku i da zajednički učestvujemo u humanitarnim akcijama. I ne samo u ovim vremenima i samo vezano za korona virus, već uopšteno. Kroz grupu informacija brže dolazi do svih a lakše se i brže organizujemo.''

Kao i svi fudbaleri Crvene zvezde, Pankov poštuje sve propise u vanrednom stanju, kod kuće je sa porodicom u Novom Sadu i kaže da mu dan brzo prođe.

''Specifična je situacija, ali smo je dočekali ipak spremni. Konačno mogu više vremena da provedem sa svojima. Dan mi rano počinje, a kad, to zavisi od sina Miloša. Kad on ustane, onda smo i mi na nogama. Onda uobičajeno, kafica, pa te neke kućne obaveze, trening i malo šetnje. Poštujemo sve mjere Vanrednog stanja. Da smo supruga i ja sami ne bismo ni izlazili iz kuće bez prijeke potrebe, a ovako moramo zbog Miloša malo da se prošetamo. Ali, samo u našem kvartu.''

Treninge obavlja u kućnim uslovima sem trčanja.

''Nisam ljubitelj trake za trčanje, pa taj dio gledam da obavim u parku i to gdje nema mnogo ljudi. Obavezno stavim masku i rukavice da bih se zaštitio. Trudim se da nabavim što više tih zaštitnih sredstava jer maske poslije tri sata gube svojstva. Stigli su nam prekjuče spining sobni bicikli, treninzi teku po planu i prema instrukcijama a ja ih obavim najradije na terasi i svježem vazduhu. Nedostaju mi saigrači, rad sa loptom. Nadam se da ćemo biti istrajni u ovome i da će se ova situcija što prije konsolidovati kako bismo nastavili sa radom na Marakani.''

Defanzivac nema problema sa disciplinom u ishrani jer u ovim okolnostima smanjene potrošnje u vrste treninga potreban je dodatni oprez kako se ne bi tjelesna težina uvećala.

''Uvijek sam pazio šta i kako jedem. Pogotovo sada kad se ne trošimo toliko koliko kad je sezona i kad su treninzi normalni sa loptom. Gledam da unosim manje ugljenih hidrata. Tu nam je blizu kuće velika prodavnica, kupimo nešto svježe i zdravo a moja supruga Mirjana kuva i uglavnom ona vodi računa oko ručka i večere. Ja se sam snađem za doručak, napravim jaja, tost, neku kašu, „smuti“. To je ono što jedem.''

Miloš je centar svijeta u kući, tako da Raša i njegova supruga uglavnom preostalo slobodno vrijeme koriste da se čuju sa najbližima, pogledaju neki film, ali i da defanzivac kad svi ostali sklope oči odigra koju partiju na Soni plejstejšnu. Pankov apeluje na građane u Srbiji:

''Ostanite kod kuće.Tako ćemo olakšati posao lekarima i sestrama koji su najviše pogođeni, slušajte instrukcije vlasti, pratite situaciju i poštujte propise. Moramo ličnim primjerima da zaštitimo starije i ako ćemo ostajanjem kod kuće pomoći najugroženijima onda je to najmanje je što možemo za sve njih da učinimo. Socijalna odgovornost u vanrednim okolnostima mora da postoji.''

Radovan Pankov je karijeru počeo u Vojvodini, a nosio je dresu Urala, AEL-a i Radničkog iz Niša, prije nego što je zaigrao za Zvezdu. Za tim čiji je navijač, a to nikada nije krio, potpisao je u ljeto 2019. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Više vijesti o Crvenoj zvezdi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC