• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skudeto" će, ipak, završiti u nečijim vitrinama

Autor mondo.ba

Uprkos pojedinim crnim prognozama, prvi čovjek FS Italije uvjeren da će Serija A dobiti šampiona.

 "Skudeto" će, ipak, završiti u nečijim vitrinama Gabrijele Gravina Italija će dobiti šampiona Izvor: Gulliver/Getty images/Valerio Pennicino

Da li će i kada biti nastavljena sezona u Seriji A, još nije poznato.

Prvobitno je plan bio da se takmičenje nastavi 3. maja, ali italijanski minister sporta Vinćenco Spadafora izjavio je da je sve i dalje u "magli", te da su preoptimistične najave da bi problemi sa pandemijom koronavirusa mogli biti tako brzo riješeni.

Možda će vas zanimati

Ipak, bilo je i pojedinih crnih slutnji, da će prvenstvo biti u potpunosti prekinuto, te da Serija A neće dobiti šampiona, ali u takav scenario ne vjeruje predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Iako se i dalje ne nazire kraj krize, naročito u Italiji koja je najpogođenija evropska država, Gravina je optimista po pogledu završetka sezone.

"Postoji plan, koji nam je prioritet. Svi bismo željeli da sezonu okončamo na terenu. U kontaktu smo sa FIFA oko produženja ugovora ako budemo morali igrati i poslije 30. juna. Moramo pronaći rješenje, a idealno bi bilo kada bismo prvenstvo mogli okončati do kraja jula. Moramo se pridržavati propisa i onoga što dolazi iz političkog i naučnog vrha", rekao je Gravina.

Ipak, treba razmišljati i o alternativama.

"Ako ne možemo igrati, voljeli bismo da mjerilo sportskog takmičenja bude ono što se odvijalo na terenu", rekao je Gravina, indirektno potencirajući na to da bi trenutni plasman mogao odlučiti novog šampiona.

Prema stanju na tabeli, aktuelni prvak Juventus osvojio bi devetu uzastopnu titulu.

"Razgovaramo o tome gdje će završiti ‘skudeto’, ali to je na Federalnom vijeću da odluči. Moramo da odlučimo i o sastavu liga za narednu sezonu, te o timovima koji će se plasirani na međunarodnu scenu, odnosno klubovima koji će u viši rang i onima koji će ispasti iz lige", zaključio je prvi čovjek italijanskog fudbala.

Podsjetimo, u trenutku prekida prvo mjesto pripadalo je Juventusu, koji je na 26 utakmica prikupio 63 boda, jedan više od drugoplasiranog Juventusa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC