• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mislite da palite i gasite igrače kad želite? Pa, nisu oni mašine!"

Autor mondo.ba

Predsjednik Sampdorije razočaran prijedlozima o završetku sezone u Seriji A.

 Masimo Ferero Mislite da palite i gasite igrače kad želite? Pa, nisu oni mašine! Izvor: Guliver/Getty Images/Paolo Rattini

Nakon što je potvrđeno nekoliko slučajeva koronavirusa u Sampdoriji, među kojima je prvi bio Manolo Gabjadini, koji se u međuvremenu i oporavio, u klubu iz Đenove odlučili su da više ne saopštavaju imena eventualno novih zaraženih, kako ne bi dodatno širili paniku.

Klub, ali i sama liga, te kompletna Italija, suočavaju se sa brojnim problemima prouzrokovanim pandemijom Covida-19, a sam predsjednik Masimo Ferero uključio se u debatu koja za cilj ima pronalaženje načina završetka sezone u Seriji A.

Možda će vas zanimati

"Na početku niko nije pridavao mnogo pažnje ovom nevidljivom i prepredenom protivniku, dok sam ja od početka govorio da će se sve promijeniti. Danas smo svi kod kuće, poštujemo pravila, ali nas konstantno 'bombarduju' lošim vijestima i ljudima je to dosadilo. Smatram da je došlo vrijeme za značajne reforme kako bi se Italija promijenila", rekao je Ferero.

Nekoliko je mogućih scenarija kako bi prvenstvo trebalo da bude završeno. Ipak, Fereru se ne sviđa niti jedan od njih, jer se ne traži "zajednička strategija".

"Ova drama mora izroditi konstruktivne prijedloge. Klubovi u Seriji A, njih 20, traže način da okončaju sezonu, radije nego da provode sate na konferencijama svaki dan bez da izvuku pauka iz rupe, jer nemamo zajedničku strategiju", slikovito je Ferero opisao situaciju, te nastavio:

"Umjesto toga, svako priča o sebi: 'Želim da igram za 'skudeto', ne želim u Seriju B...' O takvim stvarima se priča, razumijete? Uvijek samo igra. Zamislite da sada Gabjadiniju, koji se nedavno oporavio od koronavirusa, kažem: 'Hej Manolo, moraš u maju na teren'. Pa nije on mašina da ga palimo i gasimo kad hoćemo. Gdje bi bile njegove misli? I ko će ići na stadion? Ljudi? I kako, sa maskama?", pojasnio je kontroverzni biznismen.

Za kraj, imao je i poruku.

"Hajde da pričamo jedni s drugima. Suočimo se s ovim problemom našim glavama i dostojanstvom."

Podsjetimo, Ferero je i ranije poručivao da ne vidi način na koji se sezona može privesti kraju, te da bi titulu trebalo da osvoji trenutno prvoplasirani tim - Juventus.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC