• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Znam da bi me predsjednik Lacija ubio za ovo, ali za mene je ovdje kraj"

Autor mondo.ba

Kontroverzni predsjednik Sampdorije o nastavku sezone u Seriji A.

 Masimo Ferero Znam da bi me predsjednik Lacija ubio za ovo, ali za mene je ovo kraj Izvor: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

Italijanska Serija A prekinuta je prije više od 15 dana, kao i većina svjetskih sportskih takmičenja, zbog pandemije koronavirusa.

U trenutku "zastoja", aktuelni šampion Juventus pobjedom nad Interom 2:0 zasjeo je na lidersku poziciju, dok je drugo mjesto od "nerazura" preuzeo Lacio, sa bodom zaostatka za "starom damom".

Možda će vas zanimati

Na pitanje da li bi, i kada, prvenstvno moglo biti nastavljeno, kontroverzni predsjednik Sampdorije odgovorio je da ne vidi način kako bi se sezona mogla privesti kraju i da je, po njemu, ovo kraj.

S obzirom da je Italija trenutno najveće žarište širenja virusa u svijetu, sa blizu 7.000 umrlih, Ferero smatra da nastavak sezone treba da bude otkazan, ali i da dogodine u Seriji A nastupaju 22 kluba.

"Borba za 'skudeto'? Znam da bi me Klaudio Lotito (predsjednik Lacija, prim. aut.) ubio zbog ovoga, ali to je život, za mene je ovo kraj, sezona je gotova, prema trenutnom stanju na tabeli", rekao je Ferero za "Radio Radio".

On je pojasnio svoju izjavu.

"Ovako bi trebalo: Hipotetički, možemo da odvojimo mjesec dana za pripreme, od 4. aprila do 4. maja, odigramo 12 utakmica, uđemo u avgust i šta onda? Šta će se desiti sa narednom sezonom? Hajde da pričamo o sljedećoj sezoni, ne ovoj", jasan je prvi čovjek kluba iz Đenove.

Njegov stav je da trenutnih 20 ekipa iz Serije A treba i dogodine da nastupa u najvišem rangu, u koji bi plasman izborile i dvije prvoplasirane ekipe iz Serije B.

To su u ovom trenutku Benevento i Krotone, čime bi italijanska elita brojala dva kluba više nego sada - ukupno 22.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC