• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupili 33.000 evra za 3 dana, pa milion u sekundi!

Autor mondo.rs

Kaže se i da će pomoći u finansiranju alternativne proizvodnje, putem 3D štampača i drugih metoda, respiratorima i licnom zaštitnom opremom zdravstvenog osoblja.

 Mančester siti i Pep Gvardiola Skupili 33.000 evra za 3 dana, pa milion u sekundi! Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, donirao je milion evra za nabavku medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa u svojoj zemlji Španiji.

Bivši igrac Barselone i aktuelni menadžer engleske ekipe dao je donaciju kampanji koju su pokrenuli fondacija Anhel Soler Daniel i Medicinski fakultet u Barseloni.

Možda će vas zanimati

Španija je, posle Italije, zemlja koja je najgore pogođena bolešću u Evropi, sa 2.696 smrtnih slucajeva i gotovo 40.000 pozitivnih slucajeva. Region Katalonije, odakle potiče Gvardiola, jedan je od najgore pogođenih delova zemlje.

"Pep Gvardiola dao je donaciju od milion evra Fondaciji Anhel Soler Daniel za nabavku i isporuku zdravstvene opreme za rešavanje pandemije Covid-19", kaže se u saopštenju fakulteta.

"Donatorska kampanja koju je promovisao Medicinski fakultet u Barseloni i kojom se upravlja preko fondacije Angel Soler Daniel, ima za cilj prikupljanje medicinskog materijala i finansijskog doprinosa od kolegijalnih lekara i opšte populacije, za kupovinu medicinske opreme i opreme koja trenutno nedostaje u domovima zdravlja u Kataloniji", stoji u saopštenju.

Kaže se i da će pomoći u finansiranju alternativne proizvodnje, putem 3D štampača i drugih metoda, respiratorima i licnom zaštitnom opremom zdravstvenog osoblja.

Pre nego što je Gvardiola dao svoj doprinos, kampanja je za tri dana prikupila 33.000 evra.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC