• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković: Nerealno je očekivati skori nastavak prvenstva

Autor mondo.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza RS i banjalučkog Borca oprezan.

 Vico Zeljković o nastavku sezone u Premijer ligi BiH Nerealno je očekivati skori nastavak prvenstva Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Tokom sedmice čelnici Fudbalskog saveza BiH održaće video-konferenciju sa predstavnicima klubova, na kojoj će biti riječi o raznim temama, a najvažnija od njih je kada će i da li će sezona u BiH biti nastavljena.

Mnogo je pitanja koja čekaju na odgovore, tako da će čelni ljudi FS BiH, zajedno sa rukovodiocima klubova, imati pune ruke posla u narednom periodu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i prvi čovjek banjalučkog Borca Vico Zeljković prilikom gostovanja na ATV istakao je da, ipak, ne očekuje skori nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Možda će vas zanimati

Iako je preporuka UEFA da prvenstva budu odigrana do kraja, trenutno je teško reći kada će se za nešto tako steći uslovi.

"Još ranije sam govorio da prvenstvo treba prekinuti, te zaključiti sezonu na osnovu trenutnog plasmana. Mnogi su tada govorili da to želim zbog Borca, kako bi igrao u Evropi. Naravno da to nije tačno i ja bih bio najsrećniji kada bi se prvenstvo moglo nastaviti. Ali, to je nerealno očekivati da se desi u skorije vrijeme", smatra Zeljković.

On tvrdi da ukoliko se stanje ubrzo i normalizuje, biće potrebno mnogo vremena da se stvari dovedu u red i prvenstvo nastavi nesmetano.

"Zdravlje je najvažnije, te nisam za nastavak sezone po svaku cijenu. Pandemiji koronavirusa još se ne nazire kraj, a treba imati u vidu i kada bude ukinuto vanredno stanje da će igračima biti potrebne bar dvije sedmice da se pripreme za nastavak takmičenja. Teško je u ovom trenutku bar približno reći kada će biti moguće ponovo igrati fudbal", dodao je prvi čovjek fudbala Srpske.

Zeljković se osvrnuo i na Borac, gdje je istakao da je u dvakodnevnim kontaktima sa šefom stručnog štaba Vladom Jagodićem, koji je "na vezi" sa igračima.

Svi fudbaleri "crveno-plavih" su zdravi, treniraju individualno kod kuće, te s nestrpljenjem očekuju vijesti o nastavku prvenstva u bh. eliti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC