• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravko Kuzmanović u Zvezdi? Nije nemoguće...

Autor mondo.rs

Nekadašnjem reprezentativcu na ljeto ističe ugovor

 Zdravko-Kuzmanovic-bi-mogao-da-zaigra-za-FK-Crvena-zvezda-fudbal-transferi Izvor: MN PRESS

Zdravko Kuzmanović je igrao za mladu reprezentaciju Švajcarske, ali od svoje 18. godine igra za Srbiju, čije je boje branio na Svjetskom prvenstvu.

Kuzmanovići porodično navijaju za Crvenu zvezdu, a iskusni vezni igrač kaže da nije nemoguće zaigra za beogradske crveno-bijele.

Možda će vas zanimati

"Slali su mi prijatelji te tekstove i pitaju me da li stvarno dolazim u Zvezdu. Nije nikakva tajna da cijeli život navijam za Zvezdu i da mi je porodica zvezdaška, ali nemam ništa što bih rekao na tu temu. Na ljeto ću biti slobodan igrač, a u fudbalu je sve moguće. Otvoren sam za svaki razgovor", rekao je Kuzmanović za Kurir.

To bi bio drugi razgovor sa Zvezdanom Terzićem, poslije onog kada je bio na raskrsnici da izabere igranje za Srbiju ili da nastavi sa nastupima za selekcije Švajcarske.

"Kako se ne bih sjećao. Terza je bio predsjednik FSS, došao je u Firencu da razgovara sa mnom i sa ocem. Donio mi je dres reprezentacije Srbije, rekao mi kako su momci koji igraju dobri i da bi bilo lijepo ako bih ja bio prvi Srbin rođen preko koji bi izabrao da igra za svoju zemlju", prepričava Kuzmanović.

"Iskreno, mene nije ni bilo potrebno da nagovaraš. Čim se završio na naš sastanak, rekao sam tati: 'Igraću za Srbiju, makar samo debitovao i nikad me poslije toga ne pozovu'. On je bio srećan, ali nisu Švajcarci. Pokušavali su na razne načine da me zaustave, ali došao je onaj debi protiv Finske u Helsinkiju, kada smo pobijedili sa 2:0, pa prvi gol u Briselu protiv Belgije...Kao što rekoh, moglo je i više i bolje, ali moram biti zadovoljan", priča on.

Hipotetečki gledano, bivši saigrač iz reprezentacije i Intera od ljeta bi mogao da ti postane trener?

"Da, ništa neobično za fudbal. Ako bi se to desilo, prestao bi da bude za mene Deki kapiten, zvao bih ga 'mister' i to je to. Nema tu mnogo filozofiranja. Mislim da je u Zvezdi brzo pokazao autoritet i znanje, tako da je već dobio poštovanje koje zaslužuje", priča 32-godišnji fudbaler.

Naravno, neizbježna tema je i prerana smrt Radomira Antića.

"Nisam bio spreman, potresla me je vijest o smrti selektora Antića. Mnogo sam ga volio. Posljednji put sam ga vidio prošle zime kada sam boravio na pripremama s Bazelom u Marbelji. On tamo ima apartman i često boravi. Baš smo se obradovali jedan drugom kad smo se sreli. Izgrlili se, ispričali. Ni pomislio nisam da će nam to biti posljednji susret. Drago mi je da sam poznavao takvog čovjeka", rekao je on.

Kuzmanović pamti Antićeve govore i nezaboravne kvalifikacije za Mundijal 2010.

"Svaka utakmica bila je nezaboravna, posebno ona protiv Rumunije na punoj Marakani. Ostala je u sjećanju ona njegova čuvena slika sa rukama podignutim uvis i pogledom u nebo. Kao da mu je pao kamen sa srca kad smo pobijedili Rumune i otišli direktno na SP u Južnu Afriku. Iskreno, i mi igrači smo osjetili veliko olakšanje. Nismo smeli da propustimo Mundijal poslije kiksa za EP 2008", rekao je Kuzmanović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC