• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši fudbaler Zvezde u Vranju piše knjigu i hvali crveno-bijele

Autori mondo.rs Autori Jovan Terzić

Dragi Kanatlarovski vjeruje da Zvezda trenutno nema konkurenciju u Srbiji i poručuje da je Dejan Stanković kroz prve utakmice u ulozi trenera potvrdio njegova očekivanja.

 Dragi Kantlarovski - Zvezda nema konkurenciju Izvor: MN PRESS

Samo jednu sezonu odigrao je Dragi Kanatlarovski u Crvenoj zvezdi (1989/90), ali je nekadašnji vezista imao značajan doprinos u osvajanju "duple krune", pa je ostao u lijepom sjećanju navijačima crveno-bijelih.

U danima bez fudbala, zbog pandemije korona virusa, 59-godišnji trener, aktuelan u ulozi selektora kadetske reprezentacije Sjeverne Makedonije, govorio je za sajt svog nekadašnjeg kluba, u koji je stigao iz Vardara, a otišao u Deportivo La Korunju. 

Možda će vas zanimati

 "Crvena zvezda je bez dileme najveći klub na Balkanu. Vode ga najbolji sportski radnici u Srbiji na čelu sa Zvezdanom Terzićem, tu je i legendarni Dragan Džajić čiji su iskustvo i savjeti sigurno nemerljivi, a Dejan Stanković je poslije izvanredne fudbalske karijere nagovestio da bi mogao da ima isto tako uspješan trenerski put. Ne brinem ja za moj klub, jer će bez obzira na velike posljedice, koje će neminovno izazvati ova pandemija, nastaviti da se razvija u najboljem smjeru. Kako u Srbiji tako i u Evropi gdje nas je sjajno predstavljao u posljednje tri sezone", očekuje Kanatlarovski.

Kaže i da nema dilemu o ishodu šampionske trke za ovu sezonu, koja je trenutno u prekidu, a u kojoj Zvezda trenutno ima velikih 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana.

"Zvezdu nema ko da ugrozi u Srbiji, jer je najbolja, za dva koplja iznad svih. Bitnije od bodovne razlike je činjenica da je Stanković za kratko vrijeme 'namjestio' igru. Prepoznatljiva je, napadačka ali dobro izbalansirana, vidi se na čemu insistira, a to se sigurno svidjelo i gledaocima jer su pune tribine najbolji dokaz za to. Ima zaista kvalitetne igrače a posebno mi je drago što je šansu ukazao mladim igračima Petroviću, Nikoliću i Gavriću koji su budućnost kluba i veliki kapital".

Kanatlarovski tvrdi da nije sumnjao u Dejana Stankovića kada je čuo da se opredijelio za trenerski poziv, iako je ranije isticao da ga to ne zanima. 

"Kad neko ima mentalitet pobjednika i 'fajtera' kao Dejan, onda svakom poslu pristupa na najodgovorniji mogući način, odnsono 100 odsto. Imao je veliku karijeru, radio sa zaista najvećim trenerima današnjice i to iskustvo je neprocjenjivo. Uz to je sa obje noge na zemlji. Od prvih treninga, a pratio sam ih preko medija, utakmica u Turskoj koje sam gledao, pa ovih šest u šampionatu, samo sam dobio potvrdu svojih prognoza u vezi Dejana. Fudbaleri Zvezde, posebno oni mlađi zaista imaju mnogo toga da nauče od njega, a ja se nadam da će ostati bar nekoliko godina u klubu i ponoviti uspjehe koje je imao njegov prethodnik Vladan Milojević", priželjkuje bivši vezista.

Vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa Kanatlarovskog je zateklo u Vranju, pa je tu i ostao.

"Lak mi je bio izbor: da se vratim u Bitolj i budem u samoizolaciji 14 dana ili da ostanem uz svoju ljepšu polovinu u Vranju. Iskreno, nije nam dosadno, nađemo zanimaciju, a ja sam konačno pronašao slobodno vrijeme da napišem stručnu knjigu. Sklapam materijal i u narednih mjesec dana trebalo bi da je završim. Veče nam je uvijek rezervisano za neki dobar film, seriju". 

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC