• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cveletov odgovor Italijanu: Nije mi jasno šta je hteo!?

Autori mondo.rs Autori Sportski žurnal

Bivši generalni direktor Crvene zvezde reagovao na "bombastične" izjave nekadašnjeg kolege iz Milana povodom kultne utakmice igrane 1988. godine.

 Cveletov-odgovor-Italijanu-Nije-mi-jasno-sta-je-hteo Izvor: MN PRESS

Šokantne izjave o utakmici Crvena zvezda - Milan iz 1988. godine, prekinutoj zbog guste magle, dao je bivši direktor italijanskog kluba, Paolo Taveđa, a odgovor je dobio od tadašnjeg kolege iz Beograda, Vladimira Cvetkovića.

Italijan je pričao da su gosti u više navrata prevarili nemačkog sudiju Ditera Paulija, kao i da je u noćnom klubu zatekao arbitre utakmice i ljude iz Zvezdinog rukovodstva. 

Možda će vas zanimati

Naveo je da je svojom glumom naterao arbitra da donese odluku da se dan kasnije igra nova utakmica, umesto da aktuelna bude nastavljena isto veče, što je Italijanima odgovaralo jer su gubili 0:1 i imali igrača manje na pola sata do kraja. Sutradan je bilo 1:1, kao i u Milanu, pa su gosti boljim izvođenjem penala prošli u četvrtfinale Kupa šampiona za tu sezonu.


Pričao je i da su igrači Milana samoinicijativno doneli odluku da Rajkard šutira odlučujući, peti penal, iako nije bio prijavljen za to, kao i da je u noći između dve utakmice zatekao dvojicu sudija i ljude iz Zvezdinog rukovodstva u provodu.

Cvetković je sve to okarakterisao kao - gluposti.

"Nije mi jasno šta je hteo. Osim da izađe u javnost. Prvo, nije mi jasno što priča o nečemu što je bilo pre 30 godina. Drugo, ne znam šta je hteo da dokaže svojom pričom. To sa ulaskom u sudijsku svlačionicu nema veze sa istinom. To ne može. (smeh) Tu je delegat i pored njega niko nema pravo da uđe kod sudija. Utakmica je prekinuta dole na terenu i sudija Pauli je odmah objavio da će se meč igrati sutra. Tačnije, prema pravilima UEFA odluku donose predstavnici dva kluba. Sudija je taj koji sluša. Džajić i ja sa jedne strane, dvojica ljudi iz Milana i delegat. Mi smo se dogovorili i odlučili da se utakmica igra sutra od 15.00 sati i obavestili sudiju. Ima strogo pravilo, kada se desi ovako nešto, ili meč sutra, ili u dogledno vreme. Nije sudija taj koji odlučuje kad će se utakmica igrati, tako da sve to što priča taj Italijan nema veze sa logikom i istinom. Deplasirano je sve i netačno", rekao je legendarni generalni direktor crveno-belih za Kurir i dodao:

"Nema teorije da je rukovodstvo Crvene zvezde bilo sa sudijom uveče. Zašto? Pa, zato što je bilo na večeri sa čelnicima Milana! Ako je sudija izašao uveče, pa šta, možda ima društvo... Ako je Zvezda i organizovala sve, pa ima valjda svoje ljude koje niko ne poznaje u javnosti. Šta znači to, neko iz uprave Zvezde vodi sudiju u noćni život? Glupost".

Obrazložio je Cvetković i zašto "ne pije vodu" priča da su crveno-beli "namestili" sudije.

"Evo, još jednog dokaza koliko nema veze to što on priča. Na toj utakmici, sudija je poništio čist gol Milanu. Maza Vasilijević je izbacio loptu iz mreže. Da je poništio gol Zvezdi, pa da kažeš, uplašio se sudija što je video Italijana uveče", kroz osmeh je konstatovao.

Govoreći o penalma, Taveđa je naveo da se mladi Ćepelini uplašio, te je umesto njega samoinicijativno šutirao Frank Rajkard, iako nije bio prijavljen sudiji.

"I to nema veze sa istinom. Kod izvođenja penala, trener svake ekipe daje svoju listu izvođača sudiji. Mi nismo mogli znati kakva je bila Milanova lista, a oni kakva je naša. Ako je neko napravio propust, svesno ili slučajno, to je mogao biti samo sudija. Može sudija da promeni izvođača, ako mu priđe neki fudbaler i kaže da se loše oseća. Potpuno bezvezna priča, bez potrebe i bez logike. U čemu su nas prevarili? Šutirali su izvanredno penale. I nije to bio penal koji odlučuje, kao onaj naš u Bariju koji je izveo Darko Pančev. Mislim da su bili u prednosti".

Za kraj, Cvetković smatra da je pomenuti intervju samo potvrda koliko je Crvena zvezda velika.

"Opet, sve je to dobro za Zvezdu, jer pokazuje da se i dalje govori o njoj sa ogromnim poštovanjem! I ova priča pokazuje koliko je Crvena zvezda velika. Dok je sveta i veka uz sve korone i ostalo, Zvezda je bila prvak Evrope i sveta. I anketa 'Marke' od pre neki dan, gde je generacija Crvene zvezde 1991. godine proglašena za treću u istoriji sve govori. Evropa se divila Zvezdi i divi joj se i dalje, bez obzira na sve! Iz koje zemlje dolazi Zvezda, šta je sve preživela, kakve nepravde i lomove... I treći u svetu. Pa, šta ćeš više. Majstore, za jedan život dosta", zaključio je Vladimir Cvetković. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC