• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Arsenalu rade ''planski'': Odustali od Kantea da bi potpisali Džaku

Autor mondo.rs

Deluje skroz razumno, zar ne?

 U Arsenalu rade ''planski'': Odustali od Kantea da bi potpisali Džaku Izvor: Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Tokom prethodnih nekoliko sezona, koliko je Granit Džaka član Arsenala, pređen je veoma dug put. Od korisnog pojačanja, kako je na trenutke delovalo, do sasvim neupotrebljivog igrača u nekoliko sistema.

Prinudno je igrao levog štopera u formacijama sa tri centralna beka, bio levi bek u nedostatku drugih opcija, svađao se sa svojim navijačima, bacao dres i kapitensku traku. Uložen novac nije opravdao!

Možda će vas zanimati

A nije ni trebalo da bude pojačanje tima iz severnog dela Londona. Mogli su da budu pametniji i da u svojim redovima imaju Ngolo Kantea... Potpuno promašena procena.

Tokom leta 2016. godine, tada još igrač Lestera, Ngolo Kante je na sebe privukao pažnju svih najvećih timova u Engleskoj. Arsenal je bio među njima, a zbog svojih tradicionalnih veza sa Francuskom bio je i blizu potpisa omalenog veziste.

Od posla su odustali zbog prevelikih procenata koje je trebalo platiti posrednicima. Naime, ''Tobdžije'' su se povukle iz priča o transferu jer nisu želeli da izdvoje previše novca za agente koji su zastupali vezistu.

To je ubrzo iskoristio Čelsi, platio Lesteru 32 miliona funti i potpisao kasnijeg osvajača Mundijal. U dresu ''Plavaca'' je stigao do još jedne titule Premijer lige, FA kupa i Lige Evrope, kada je u finalu savladan upravo Arsenal.

Ne treba ni govoriti da je Arsenal za švajcarskog reprezentativca albanskog porekla Borusiji iz Menhengladbaha platio tri miliona funti više. To se sasvim lepo uklapa u ovu priču.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC